Sport 02.09.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

Odbojkaške vijesti

Pripreme
Centrometala
Nakon dva tjedna intenzivnih bazičnih priprema, gdje se je radilo prvenstveno na snazi i eksplozivnosti, odbojkaši prvoligaša Centrometala iz Črečana kreću u dvoranu Atona u Nedelišću, gdje će se raditi na tehničko-taktičkim varijantama igre. U trenažnom procesu trenera Josipa Treske su svi odbojkaši na koje se u novom prvenstvu računa izuzev opravdano odsutnog Miroslava Vabeca, koji se sastavu priključuje prvog dana dvoranskog dijela priprema. Dakle, u novom prvenstvu za Centrometal će nastupati: Tomica, Marin i Dario Posavec, Marijan Palinkaš, Ivan Kovač, Miroslav Vabec, Spasoje Todorović, Aleksej Makarov, Tomica Puđa, Marko David, Dino Harambašić i Mišo Petran. Uz spomenute prvotimce treninzima se priključuje i 4-5 perspektivnih odbojkaša iz klupskog podmlatka. Nakon 3 tjedna intenzivnog rada s loptama i uigravanja linija slijede i prve utakmice. Ljubitelji odbojka u Međimurju imati će priliku vidjeti svoje odbojkaše na dijelu već 18. rujna, na turniru „Nedelišće 2010“, a na kojem će uz naše odbojkaše nastupiti prvoligaš Varaždin, austrijski prvoligaš Graz te slovenski Šempeter.
Ždrijeb za prvenstvo i kup
U Zagrebu je 28. kolovoza održan sastanak Udruge klubova prvih hrvatskih odbojkaških liga, na kojem je definiran početak natjecanja prvoligaša te izvršen ždrijeb za prvenstvo i kup Hrvatske. Natjecanje prvoligaša starta 9. listopada, liga dio igrati će 10 ekipa, a novajlija u ligi je sastav Opatije. Nakon liga dijela natjecanja slijedi doigravanje za prvaka, a u koje se uključuju prvak zagrebačka Mladost i doprvak Mladost (Kaštel Lukšić), naši Interligaši. Novina u odnosu na protekle sezone je ta, da će se u prvenstvu i kupu Hrvatske ponovo igrati loptama proizvođača Mikasa. U 1. prvenstvenom kolu odbojkaši Centrometala ugošćuju odbojkaše iz Siska. Što se kupa tiče Centrometal je, kao jedan od nositelja, u 1. kolu izvukao 1.B ligaša Veliku Goricu. Prvi susret igra se u gostima (2. listopada), a uzvrat tri dana kasnije u Nedelišću. Četvrtfinale se igra u studenom, a final four u prosincu.
IZ ODBOJKAŠKOG KLUBA
“KAŠTEL”
Kole Mihajlov novi trener
Naš jedini ženski odbojkaški klub, Kaštel iz Pribislavca, s pripremama za novu ligašku sezonu krenuo je u ponedjeljak, 23. kolovoza. Došlo je do promjene u stručnom stožeru. Umjesto Marka Obadića (ekipu vodio protekle dvije godine) novim je trenerom ustoličen Kole Mihajlov, mladi i perspektivni stručnjak, koji je niz godina uspješno nastupao za nekad prvoligaški Čakovec, te trenirao mlađe dobne skupine prvoligaša Varaždina. Minulog tjedna, a tako će biti još tjedan dana, krenulo se s bazičnim priprema (igralište Poleta u Pribislavcu, te dvorana Poleta) na kojima sudjeluju sve odbojkašice na koje se u novom prvenstvu računa. Na dispoziciji treneru Mihajlovu su: Željka Obadić, Dijana Šestan, Lea Lepen, Ana Novak, Lara Novak, Ines Vincek, Jelena Toplek, Ines Sabol, Mateja Goščiej, Mateja Ivačić, Darina Ivačić, Matea Knezić, Ana Jelinek i Dijana Petran.
Rajko Kolarek

U nedjelju turnir u Črečanu
Ekipa Črečan veterana organizator je odbojkaškog turnira seniorskih momčadi, koje će od jeseni nastupati u 3. Hrvatskoj odbojkaškoj ligi-sjever. Turnir će se održati u nedjelju, 5. rujna, na vanjskom igralištu u Črečanu, s početkom u 10 sati. Na turnir su pozvane sljedeće ekipe: Jalkovec, Mladost (Vularija), Plavi (Peklenica), Poljanec, Toplice (Varaždinske Toplice), Totovec II, Centrometal II i Črečan veterani. Za sve ekipe domaćin organizira besplatan topli obrok.

Izvor: 2888