Sport 22.07.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:40.

ODRŽAN 9. LOV NA LABUĐE PERO

Labuđe pero - nagradu Nautičkog kluba Labud Prelog - 11. srpnja ponovo su osvojili Preložani Josip Novak - Pajdo i Milivoj Mustak koji su za dlaku pobijedili Otočane Krunoslava Hrkača i Igora Grabanta, dok su treći bili Ivan i Denis Ružman (također iz Preloga). U utrci je sudjelovalo 14 dvojaca u čamcima koji su po propozicijama morali biti dulji od 5 metara, a odlučivala je - snaga u veslima.
- Uz našu tradicionalnu utrku, ove smo godine i domaćini 3. utrke Kupa RH u kajaku i kanuu na mirnim vodama u kojoj je sudjelovalo 9 klubova s više od stotinu natjecatelja iz cijele zemlje. Na žalost, međimurskih predstavnika u ovim sportovima na vodi nema, no to što su organizatori izabrali našu destinaciju predstavlja turistički potencijal. I tracionalnom Lovu na labuđe pero dodali smo niz igara za posjetitelje poput alke na vodi, piljenja trupaca i praćkanja, kako bismo pokazali koliko mogućnosti pruža ljepota krajolika preloške marine. Ovo je također naš doprinos i znak potpore razvoju ruralnog turizma u našem kraju - rekao je tajnik Labuda Dražen Novak. Uz tamburaše preloške Sloge, posjetitelje utrke zabavio je i Đuka Čaić.
Prvoplasiran dvojac nagrađen je panoramskim letom zmajem te - u ekološkom duhu - svježim mrkvama OPG-a Novak iz Preloga koje su bile utješna nagrada i svim ostalim sudionicima.
LABUD NE MIRUJE
U Nautičkom klubu Labud znaju da ne mogu čekati da im novac za aktivnosti padne s neba, stoga su nedavno kandidirali 4 projekta:
- Tri smo projekta kandidirali u nadležnom ministarstvu, a jedan u Hrvatskoj elektroprivredi. Riječ je o projektima ukupne vrijednosti od 250.000 kuna koji se odnose na daljni razvoj kulturne manifestacije Feprek, uređenja ljetnikovca u parku Vrbica na preloškoj marini, te na turistički brodić koji bi posjetiteljima ovog mjesta približio ljepotu dravskog pejsaža - pojasnio je D. Novak. (žd)

Izvor: 2882