Sport 27.05.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:22.

Održan rafting kup Mura

U organizaciji Grada Čakovca, Turističke zajednice Međimurske županije, općina uz Muru i GKP-a Ekom Čakovec, u subotu, 18. svibnja održana je tradicionalna edukativno-natjecateljska akcija Mura rafting kup 2013. Cilj akcije je, kako su naglasili organizatori, razvoj sportsko-rekreacijskog turizma na Muri- s naglaskom na zaštitu Mure i upoznavanje šire javnosti s njezinim ljepotama. U raftingu već tradicionalno sudjeluju učenici svih srednjih škola iz Međimurske županije te po jedne škole iz Mađarske i Slovenije. Slovenci iz Ptuja činili su miješanu ekipu s učenicima Tehničke škole.
Između dvadeset čamaca, u nekoliko njih veslali su lokalni političari, turistički djelatnici, novinari... Start raftinga bio je u Podturnu, nakon kratkog zagrijavanja i upoznavanja s tehnikom veslanja, te kulturno-umjetničkog programa u režiji podturenskih žena i pozdravnih riječi Branka Šalamona i načelnika Josipa Lepena. Uz nekoliko natjecateljskih dionica i zaustavljanja u Novakovcu, Dekanovcu i Domašincu, karavana dobro raspoloženih, ali umornih raftingaša nakon 5 sati i dvadesetak kilometara doveslala je do Goričana u kojem su proglašeni pobjednici u svim kategorijama i organizirana okrepa.
Prvo mjesto osvojila je Srednja škola Čakovec, drugi su bili učenici Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, a treći Gospodarske škole Čakovec. Uvjeti za rafting bili su idealni, a lagano povišen vodostaj Mure u velikoj je mjeri raftingašima olakšao posao. Za zahtjevnu organizaciju koja je odrađena bez ijedne pogreške zaslužan je bio Miodrag Novosel iz Ekoma Čakovec koji je bio provedbeni organizator. (vt)

Izvor: 3031