Sport 19.09.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

Osam medalja mladih streličara

Protekle nedjelje u Sunji je održano vanjsko Prvenstvo Hrvatske za djecu do 14 godina, na kojem je nastupilo 57 streličara iz cijele Hrvatske. Streličari “Katarine Zrinske”“ iz Čakovca nastupili su s 3 ekipe i 12 natjecatelja u pojedinačnom djelu i bili daleko najbrojnija ekipa, a ukupno su osvojili osam medalja.
U standardnom luku među djevojčicama do 12 godina zlatnu medalju i naslov državne prvakinje osvojila je Lucija Lesjak. U kategoriji dječaka do 12 godina najbolji je bio Antonio Vuk osvojivši zlatnu medalju i naslov državnog prvaka, a odmah do njega bio je Ivo Maček koji je osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju.
U olimpijskom luku među djevojčicama do 14 godina, drugo mjesto i srebrnu medalju osvojila je Iva Štrukelj, a treće mjesto i brončanu medalju osvaja Janja Petrović.
U ekipnom djelu sve tri naše ekipe osvojile su zlatne medalje, pa je tako među dječacima standardnog luka do 12 godina ekipa „Katarina Zrinski“ u sastavu Luka Križaić, Adrijan Hajdarović i Krešo Vurušić osvojila zlatnu medalju i naslov državnih prvaka. U kategoriji djevojčica do 14 godina s olimpijskim lukom ekipa „Katarina Zrinski“ (Iva Štrukelj, Janja Petrović i Ines Benčik) osvojila je zlatnu medalju i naslov državnih prvaka, a među dječacima do 14 godina u olimpijskom luku ekipa u sastavu Jan Siročić, Izak Feher i Bruno Halabarec također je osvojila zlatnu medalju i naslov državnih prvaka. Ovim prvenstvom završila je ovogodišnja vanjska sezona i streličari uskoro sele u dvoranu.

Izvor: 2995