Sport 08.03.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

Osnovan NK Vučetinec

U Vučetincu je osnovan nogometni klub koji kao svoju misiju ističe definiranje sportskog života u mjestu i to za sve generacije i njihove sportske sklonosti. Idejni začetnici osnivanja kluba inicijativu su pokrenuli vođeni činjenicom da jedino Vučetinec unutar općine Sveti Juraj na Bregu nema nikakav sportski teren ili igralište.
Sve je počelo prije tri godine i to kupnjom nekoliko parcela za izgradnju sportsko-rekreacijskog centra u udolini Rogoznica koja se nalazi između dva brijega. Dosad su se na tom terenu sporadično odvijali radovi navoženja materijala pa je grupa entuzijasta koncem 2010. godine sazvala osnivačku skupštinu NK Vučetinca. U njoj je sudjelovalo 33 osnivača koji su tajnim glasovanjem izabrali Upravni odbor od devet i Nadzorni odbor, kojim predsjeda Kruno Petričević, od tri člana. Predsjednikom je imenovan Vlado Vabec, dopredsjednikom Dragutin Moharić, rizničarka je Ivanka Logožar, a tajnik Jeronim Moharić. Skupština je donijela i Statut i grb kluba koji simbolizira dva vučetinska brijega na šahovnici, iza kojih umjesto sunca izlazi lopta, a sa strane se nalazi rogoz, simbol lokaliteta Rogoznica. Službena boja kluba je žuto-zelena.
- Svrha osnivanja i naša namjera je da se u prvih godinu-dvije posvetimo izgradnji sportskih terena, a tek kasnije započnemo s natjecanjima. Do kraja prošle godine smo već pribavili sve potrebne registracije, tiskali zidne kalendare i obišli sve kuće u naselju kako bi mještane upoznali s osnivanjem kluba. Tad smo im podijelili i kalendare, a sjajan odnos uspostavili smo i s Mjesnim odborom Vučetinec i načelnikom Općine koji su nam dali podršku i prepustili inicijativu za izgradnju sportsko-rekreacijskog centra u Vučetincu - ističe predsjednik kluba Vlado Vabec i dodaje da trenutno imaju sedamdeset članova uz mogućnost pristupa novih.
Članarina je simbolična - 50 kuna godišnje za odrasle, odnosno 25 kuna za mlade. Da je entuzijazam u usponu svjedoči i započeta suradnja s DVD-om Vučetinec i udrugom Sport za sve, a NK na isto poziva sve one koji to žele. Zasad imamo oko 70 članova a svakodnevno se učlanjuju novi. Upravni odbor se sastaje gotovo svaki tjedan gdje analiziramo što je učinjeno i planiramo daljnje aktivnosti.
Neće se igrati samo nogomet
Početni plan kluba sastoji se od gradnje asfaltiranog igrališta na kojem će se moći igrait mali nogomet, rukomet, košarka, tenis ili odbojka. Potom bi gradili teren za veliki nogomet s pratećim objektom te jedno malonogometno travnato igralište i dječje igralište s igralima. Tu će se naći i pješčanik za igranje odbojke, a u zimskim danima i sanjkalište.
- Veliki su to planovi. Zbog toga smo formirali više komisija i odbora koje na tim planovima rade. Većina ovih komisija i odbora je fazi osnivanja ili popunjavanja ljudima koji se žele uključiti i pomoći - zaključuje predsjednik.
Članstvo u klubu prije svega ističe da u svom mjestu sa 650 stanovnika i stotinjak djece do 12 godina starosti, mora osigurati uvjete za igru, odmor i druženje kakve imaju i druga naselja. To je i više nego dovoljan motiv da se privuku i drugi aktivisti, budući članovi NK Vučetinec koji u svojoj maloj sredini mogu učiniti puno već samim angažmanom i odvajanjem vlastita slobodnog vremena.
Svojevrsnu popularizaciju kluba i lokacije na kojem će biti podignuti sportski tereni, klub predviđa u vrijeme paljenja vuzmenki. Tada će podići vuzmenku kojom će nastojati privući pozornost sugrađana i javnosti, uvjereni da je lokacija koju su odabrali buduće središte mjesta.
Aleksandra Ličanin

Izvor: 2915