Sport 21.03.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

PH U KROSU: Seniorke Međimurja treće

Atletski klub Rudolf Perešin iz Gornje Stubice bio je organizator ovogodišnjeg Ekipnog prvenstva Hrvatske, a na njemu se okupilo preko 450 natjecatelja iz 26 hrvatskih atletskih klubova. Natjecanje je održano na prostoru stadiona u Gornjoj Stubici a izuzetno dobro obilježena staza nalazila se u prelijepom ambijentu okruženom pitomim zagorskim brežuljcima. Međimurski predstavnici nisu izostali ni ovom prilikom pa su na ovom masovnom natjecanju bili zastupljeni s preko 50 natjecatelja iz atletskih klubova Međimurje, Nedelišće i Mursko Središće.
● U utrkama koje su se održale u pet starosnih kategorija najuspješnija je bila ženska seniorska ekipa Atletskog kluba Međimurje koja je utrci duljine 8 km zauzela treće mjesto. Naše trkačice u sastavu Ivana Antolković, Božica Horvat, Ana Pavčec-Kregar i Tina Tkalec tako su zasluženo primile pehar za treće mejsto i bile na postolju s našom olimpijkom Lisom Kristinom Stublić koja je primila pehar za ekipu Svetica, najbolju u ovoj kategoriji. Vrijedan plasman ostvarili su i kadeti Međimurja u utrci na 1,5 km u sastavu Filip Turk, David Verli, Florijan Horvat i Petar Železnjak koji su bili četvrti, a četvrto mjesto osvojili su i juniori Međimurja na 8 km Filip Peras, Emanuel Varga i Petar Novak te juniorke Lucija Žbulj, Maja Brestak, Lucija Vuk koje su trčale 4 km. Na šesto mjesto plasirala se mlađa juniorska ekipa AK-a Nedelišće u sastavu Gabrijel Stojanović, Luka Živko, Karlo i Luka Marciuš, šeste su bile kadetkinje AK-a Međimurje Nina Dobša, Magdalena Doležaj i Teuta Blažić, a na sedma mjesta su se plasirali seniori AK-a Međimurje u utrci na 12 km Marijan Huzjak, Mario Horvat, Dejan Kržina i Damir Šimunić te Martin Srša, Ivan Janušić i Aleksandar Žbulj u utrci na 4 km.
● Od pojedinačnih plasmana treba istaknuti pobjedu Nine Dobše, članice AK-a Međimurje, u utrci kadetkinja na 1 km, treće mjesto Martina Srše (Međimurje) u utrci seniora na 4 km, i četvrto mjesto Filipa Turka (Međimurje) u utrci kadeta na 1,5 km, a među deset najboljih još su se plasirali Petra Mesarić (Međimurje) - 8. u utrci mlađih kadetkinja na 800 m, Tajana Židov (Međimurje) 10. u utrci ml. juniorki na 2 km te Ivana Antolković (Međimurje) 10. u utrci seniorki na 8 km. U zbroju svih kategorija, Međimurje je 7. klub u Hrvatskoj, Nedelišće je zauzelo 14. a Mursko Središće 25. mjesto.
● Sljedeća atletska natjecanja su Zimsko prvenstvo Hrvatske na otvorenom u Splitu, pa dvoransko natjecanje za mlađe kategorije u Murskom Središću, nakon toga krosevi za reprezentacije osnovnih škola Međimurja u Podturnu 25. ožujka, regionalni kros u Karlovcu 29. ožujka te tradicionalni Proljetni kros u čakovečkom parku u subotu, 5. travnja.
M. Dobša

Izvor: 3073