Sport 16.09.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

Preminuo mladi tenisač Marin Šuica

U bolnici mađarskog grada Szekesfehervara umro je ponajbolji mladi hrvatski i europski tenisač Marin Šuica (15), član čakovečkog Tenis kluba “Franjo Punčec”. Nije se uspio oporaviti od teških ozljeda glave zadobivenih u prometnoj nesreći pred desetak dana, na putu za Budimpeštu, gdje je s tamošnjeg aerodroma trebao put latvijske Rige, na ITF turnir. Prema još uvijek neslužbenim podacima, došlo je do sudara osobnog automobila,koji je vozio trener mladog Čakovčanina Saša Tuksar, s kamionom. Unatoč brzoj liječničkoj intervenciji i velikoj brizi i borbi mađarskih liječnika za život mladog Čakovčanina, na žalost, nije izdržao. Bio je u komi svih tih dana i, na žalost, preminuo.
Ovo je velik gubitak za, prvenstveno, njegovu obitelj, ali i za hrvatski, čakovečki i europski tenis u kojem je bio na 3. mjestu rang-liste mladih do 16 godina starosti, što je izvanredan uspjeh s obzirom da se radi o mladom igraču čije je vrijeme tek dolazilo. To su potvrdili i njegovi rezultati i uspjesi.
U čakovečkom Klubu svi su još uvijek šokirani, a to isto vrijedi i za cijelo sportsko Međimurje. Svi su se do posljednjeg trenutka nadali da će se, unatoč teškim ozljedama, Marin ipak oporaviti i iz najteže borbe izaći kao pobjednik. Na žalost, nije uspio. Sprovod Marina Šuice bit će u četvrtak, 16. rujna na čakovečkom groblju.
Ovim putem od strane uredništva Lista MEĐIMURJE izražavamo sućut obitelji i čakovečkom Klubu. (J.F.)

Izvor: 2890