Sport 11.07.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:23.

Priznanja najboljim košarkašima

Prošlog je petka u restoranu “Pilka“ u Čakovcu održana dodjela priznanja i pehara najboljim košarkašima Međimurja za proteklu sezonu. Ovo je već treća godina u nizu kako se biraju najbolji košarkaši sezone u izboru portala e-medjimurje.hr pa polako izbor možemo nazvati tradicionalnim. Uzvanicima i laureatima na početku svečanosti prvo se obratio Igor Halić, voditelj razvoja poslovanja te autor i urednik portala koji je pozdravio sve nazočne te ih podsjetio na povijest izbora za najkošarkaša sezone kao i na osvajače priznanja iz prošlih godina. Nakon njega, okupljenim se uzvanicima obratio voditelj i pokretač izbora za najkošarkaša sezone, Teo Cilar, koji je objasnio način izbora i kategorije u kojima su se birali najbolji košarkaši. Podsjetimo, najbolji košarkaši birali su se u tri kategorije. Birao se najbolji mladi košarkaš prošle sezone, zatim najbolji igrač C-1 lige sjever, a na kraju i najbolji seniorski košarkaš prošle sezone.
Prvo su na redu bili oni najmlađi u izboru za najveću nadu sezone, a prvi su po pehar i priznanje došli Jakov Ivanović iz Donjeg Kraljevca i Tomislav Perčić iz Murskog Središća koji su podijelili nagradu za treće mjesto. Drugo mjesto osvojio je Luka Momčilović iz Čakovca koji je sljedeći došao po svoje priznanje. Nakon njih, pehar i priznanje za najboljeg mladog košarkaša Međimurja u prošloj sezoni zasluženo je dobio odlični mladi košarkaš Međimurja iz Čakovca, Patrik Jambrović.
Sljedeći su na redu bili košarkaši C-1 lige sjever. Treće mjesto u izboru za naboljeg igrača C-1 lige sjever osvojio je košarkaš Dubravčana iz Donje Dubrave, Darko Varga koji nije prisustvovao dodjeli jer se trenutno nalazi u SAD-u. Umjesto njega, priznanje je preuzeo njegov sportski prijatelj i rival, Alen Zvošec. Drugo mjesto u izboru osvojio je odlični igrač Nedelišća, Pavao Gospočić. Najbolji igrač C-1 lige sjever u prošloj sezoni zasluženo je otišlo u ruke “starog lisca“ Dejana Vugrinca, igrača prvaka lige, Međimurje Globetke iz Čakovca. Pošto ni Dejan nije mogao prisustvovati dodjeli jer se nalazi na godišnjem odmoru, pehar i priznanje je umjesto njega preuzeo njegov trener, Davorin Škoda.
Za kraj, uslijedila je dodjela u najjačoj konkurenciji onoj za najboljeg seniorskog košarkaša prošle sezone. Treće mjesto osvojio je košarkaš Čakovca, a od sljedeće sezone novo pojačanje Grafičara iz Ludbrega, Luka Prprović koji je prošle godine bio proglašen najboljim košarkašem. Drugo mjesto otišlo je u ruke “uvijek drugom“ Danijelu Krajačiću iz redova Međimurja. Danijel od početka našeg izbora osvaja drugo mjesto, ali nebi bilo nezasluženo u sve tri godine da je svaki put osvojio prvo mjesto jer mu je svaki put prvo mjesto izmaklo za milimetar. Krajačić je kao i Prprović osvojio 12 bodova u ovogodišnjem izboru, ali je zbog jednog prvog mjesta u glasanju Danijel završio ispred Luke koji ove godine nije dobio niti jedno prvo mjesto u glasovima trenera.
Najboljim međimurskim košarkašem u prošloj sezoni proglašen je Andrija Hrkač iz Čakovca, a igrač prvoligaša Križevaca. Andrija je dobrim partijama u A-1 ligi zasluženo proglašen najboljim košarkašem u prošloj sezoni, a ovo mu je već drugo priznanje u izboru za najkošarkaše sezone. Prvo je osvojio u prvom izboru pred dvije godine kada je bio izabran za najveću nadu. Ovo je samo dokaz da Andrija napreduje i na dobrom je putu da napravi novi iskorak u svojoj karijeri. Nakon svečane dodjele, svi prisutni ostali su se družiti na domjenku uz zakusku i čašicu dobrog vina, pive i sokova.
Teo Cilar

GODIŠNJA SKUPŠTINA KK-a DONJI KRALJEVEC

Prošlog petka održana je redovna godišnja Skupština košarkaškog kluba Donji Kraljevec. Skupštinu je otvorio predsjednik kluba, Domagoj Štefan. Po utvrđivanju kvoruma skupština je nastavila s drugom točkom dnevnog reda, a koja se odnosila na Izvješće Izvršnog odbora o radu od održavanja zadnje Skupštine te o završenoj sezoni 2012./13. U ime Izvršnog odbora izvješće je iznio predsjednik kluba Domagoj Štefan, koji je u opširnom izlaganju posebno napomenuo da klub i dalje ima prijavljene sve natjecateljske kategorije te da je protekle sezone bilo aktivnih 48 igrača. Mlade kategorije protekle je sezone vodio Mihael Ružić, dok je seniore kao igrač/trener prvi dio sezone vodio Ivan Zrna, a drugi dio sezone Domagoj Štefan. Iako se nakon rasprave jednoglasno zaključilo da klub ide u dobrom smjeru i postiže odlične rezultate, a naročito da ima svoj vlastiti igrački kadar, predsjednik kluba ipak je istaknuo kako je vrijeme da se naredne sezone ipak mora težiti još boljim rezultatima. Kao najveći hendikep istaknut je problem trenera, a koji problem je nakon rasprave ostavljen na konačno rješavanje Izvršnom odboru.
Tajnik kluba, Mario Šercer, iznio je financijsko izvješće za 2012. godinu te projekciju i stanje financija u tekućoj sezoni. Prihodi su svake godine sve manji od sponzora, ali i Općine, dok jedino članarine čine konstantan i redovit priljev. Također su iznijeti i podaci o provedenim neigračkim akcijama obnove vanjskog igrališta “Fundacije“ u D. Kraljevcu te sudjelovanja kluba u Zelenoj čistki 2013. Predsjednik Nadzornog odbora Boris Čevizović pozdravio je rad kluba te prihvatio Izvješće Ivršnog odbora. Jednoglasnim odlukama su usvojeni/potvrđeni Izvještaji Izvršnog odbora kao i financijski izvještaj, a usvojen je i plan rada za 2014. godinu. Po završetku Skupštine članovi su se uputili na zajedničko druženje koje je trajalo dugo u noć. (Teo Cilar)

Izvor: 3037