Sport 08.02.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:36.

PROGLAŠENI NAJBOLJI SPORTAŠI OPĆINE NEDELIŠĆE ZA 2009. GODINU

GORICAJ, PUKLAVEC, KARATISTI I ATLETIČARI NAJBOLJI

Ivana Goricaj, Aleksandar Puklavec, Karate klub Nedelišće i Atletski klub Nedelišće najbolji su sportaši Općine Nedelišće u 2009. godini. Svečanost proglašenja održana je 5. veljače u Nedelišću, a uz nominirane sportaše, njihove trenere, sportske djelatnike, roditelje, navijače i sponzore, svečanosti su prisustvovali općinski načelnik Mladen Horvat sa zamjenicima, predsjednik Općinskog vijeća Željko Kacun sa zamjenicima te predsjednik TZ Općine Nedelišće Franjo Soldat.
Najboljom sportašicom Općine Nedelišće za 2009. proglašena je Ivana Goricaj, članica Karate kluba Nedelišće. Ona je osvojila broncu u seniorskoj konkurenciji Europskog prvenstva u Parizu, seniorska je prvakinja Hrvatske u kategoriji do 61 kg, osvojila je srebrnu medalju na turniru Zlatne lige s ekipom Nacionalne selekcije, nastupila je na Mediteranskim igrama i vrhunska je sportašica II. kategorije prema kriterijima Hrvatskog olimpijskog odbora.
Najbolji sportaš Aleksandar Puklavec član je Atletskog kluba Nedelišće. Ovo priznanje zaslužio je kao prvak države u skoku u vis i u desetoboju, osvojio je 12. mjesto na Europskom kupu u višeboju, viceprvak je države na 110 metara s preponama i u skoku u vis u dvorani, te je osvojio 3. mjesto na 60 metara s preponama.
Najboljom ženskom ekipom Općine Nedelišće za 2009. godinu proglašena je ženska ekipa Karate kluba Nedelišće u sastavu Ivana Goricaj, Maša Martinović, Ina Posavec i Ines Strahija. One su osvojile 3. mjesto na Seniorskom prvenstvu Hrvatske.
Najboljom muškom ekipom proglašena je seniorska ekipa Atletskog kluba Nedelišće u sastavu Goran Oreški, Matija Golub, Goran Posedi, Dino Železnjak, Tomislav Pintarić, Neven Toplek, Mihael Krizman, Martin Platužić i Aleksandar Puklavec. Oni su na Seniorskom prvenstvu Hrvatske ekipno osvojili 6. mjesto.
Najboljim sportašima pokale i priznanja te novčanu nagradu u iznosu tisuću kuna, uručili su načelnik Horvat, predsjednik Vijeća Kacun i zamjenici načelnika Darko Dania i Vitomir Kirić.
Ostalim nominiranima uručena su posebna priznanja za promociju Općine Nedelišće. Tako su priznanja primili Damira Bujan (KK Nedelišće), Gabrijela Grabar (AK Nedelišće), Stjepan Bešenić (KK Nedelišće), Josip Cmrečnjak (TK C Lab Slakovec), Nikola Horvat (KK Nedelišće), Denis Šafarić (ŠRD Amur Nedelišće), Miroslav Vabec (OK Međimurje Centrometal Črečan), zatim ženska ekipa Atletskog kluba Nedelišće, Odbojkaški klub Međimurje Centrometal Črečan i Nogometni klub Sloboda Slakovec.
Posebna priznanja za promidžbu Općine Nedelišće dodijeljena su vrhunskim gimnastičarima, članovima Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan za njihove uspjehe u 2009. godini. To su vrhunska sportašica I. kategorije, olimpijska B kandidatkinja HOO-a Tijana Tkalčec i vrhunski sportaš I. kategorije, olimpijski A kandidat HOO-a Filip Ude, koji treniraju u dvorani Aton u Nedelišću.
U ime nagrađenih sportaša zahvalio je Aleksandar Puklavec posebno ističući potporu koju sportašima pruža Općina Nedelišće.
(al)

Izvor: 2859