Sport 01.02.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:36.

PROGLAŠENI NAJSPORTAŠI GRADA PRELOGA U 2009.

U preloškom domu kulture 29. siječnja svečano su proglašeni najsportaši ovog grada u 2009. godini, kada je trijumfirala mladost i to ona pisana početnim velikim i malim slovom. U konkurenciji najbolje ekipe priznanje je pripalo ekipi Nogometnog kluba Mladost iz Preloga koja je ostvarila jednu od uspješnijih godina u povijesti kluba. Osvojili su trofej pobjednika Kup natjecanja Međimurskog nogometnog saveza, te se plasirali u završnicu Kupa Hrvatske. Uz pobjednički trofej Zimskog dvorasnkog prvenstva Grada Preloga te tradicionalnog turnira Kupa Kreše Madića u Čukovcu, u zahtjevnoj III. HNL -istok osvojili su 12. mjesto. Juniori Mladosti su dvostruki finalisti Kupa MNS-a.
U Zajednici sportskih udruga grada prepoznat je i davno dokazani talent mlade atletičarke iz Draškovca Mateje Jambrović, koja je bila najmlađa među nagrađenima. Kao članica Atletskog kluba Međimurje Mateja je pod vodstvom trenera Aleksandra Žbulja samo u 2009. osvojila 12 medalja na državnim natjecanjima, od čega 5 zlatnih. Uz Mateju, posebno priznanje Zajednice sporstkih udruga Grada Preloga pripalo je i STK HE-DRA (Hemuševec - Draškovec) te Nogometnom klubu Naprijed iz Cirkovljana. Stolnotenisači iz Hemuševca i Draškovca prošli su put od 5. do 1. županijske lige, dok su nogometaši iz Cirkovljana također ostvarili uspješnu natjecateljsku godinu u kojoj su obilježili i 70 godina djelovanja kluba.

ZASLUŽNI SPORTSKI DJELATNICI

Priznanje za zasluge u sportu u 2009. godini primio je Petar Horvat, kandidiran iz Sportsko-ribolovne udruge Ostriž Cirkovljan, zatim Marko Ciglar iz Košarkaškog kluba Prelog, koji je 2002. godine bio među osnivačima ovog sportskog kluba te Vladimir Martinec iz Nogometnog kluba Naprijed Cirkovljan, koji je danas, nakon uspješne igračke karijere, trener - volonter juniorskoj i seniorskoj ekipi. Priznanje je primio i Srećko Mirić - Laki, kandidiran iz Nogometnog kluba Draškovec u kojem je prošao sve - od igračkih uspjeha do rada u upravi kluba. Streličarski klub Prelog kandidirao je Krunoslava Koseca kojemu je priznanje dodjeljeno za 15 godina volonterskog rada u ovom klubu i sudjelovanja u organizaciji natjecanja Zlatna strijela. Priznanje za postignuća i predani rad dobio je i Željko Sokač kojeg su kadidirali članovi Zajednice sporskih udruga Preloga i NK Mladost jer smatraju da je njegov angažman i doprinos natjecanjima i manifestacijama od velikog značaja za promociju svih sportskih grana koje Prelog njeguje.
U revijalnom dijelu večeri nastupio je pobjednik Super talenta Tihomir Bendelja iz Hrženice te Kotoripčanin Miljenko Vidović koji je svojim hobijem - žongliranjem loptom - oduševio preloške sportaše i publiku.
Željka Drljić

Izvor: 2858