Sport 19.08.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

RK Međimurje s 4 igrača Varteksa

U novu prvenstvenu sezonu čakovečki premier ligaš osim s novim imenom (Međimurje) i trenerom (Alan Belko) kreće i s nekoliko novih igrača. Među njima su čak 4 dojučerašnja igrača varaždinskog Varteksa: Turković, Balent, Rodik i najpoznatiji među njima Zoran Jeftić, reprezentativni pivot sa Svjetskog prvenstva 2005. godine u Tunisu, gdje je aktivno sudjelovao u osvajanju i nositelj je srebrnog odličja. Osim u Varteksu gdje je počeo s igranjem rukometa Jeftić je igrao i u Španjolskoj.
.-Vratio sam se u Varaždin gdje je najavljen respektabilan sastav i visoki plasman. Na tome je međutim i ostalo, sreća da je na kraju prvenstva osiguran prvoligaški status.
Čakovec je nova destinacija?
-Ništa čudnoga, nisam pogriješio što sam u Čakovcu. Blizu sam kuće, s većinom igrača dobro se poznajem, vrlo se dobro radi u dosadašnjem tijeku priprema, prošli smo najteži dio, slijedi uigravanje, znamo što nas čeka u novoj sezoni.
Glede svog statusa u momčadi vrlo je realan.
-Ne pada mi na pamet da mi je mjesto u najboljem sastavu osigurano i zagarantirano. Trebam ga dobrim igrama izboriti, dobro je da je konkurencija za svako mjesto u momčadi jaka, to nam je svima, meni posebno dodatna motivacija. Već nakon prvog dijela priprema obzirom na razinu i kvalitetu rada mislim i imam osjećaj da je ovo moja godina. Dati ću sve od sebe da to dokažem na djelu, nadam se da će mi se moj rad vratiti dobrim rezultatima. Ne samo meni, nego svima nama. Na prvim pripremnim utakmicama svojim je igrama već pokazao i dokazao da će biti pojačanje u momčadi, pitanja oko prognoza i mogućnosti u novoj prvenstvenoj sezoni ostavili smo za drugi puta.
Josip Freiler

Izvor: 2886