Sport 04.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

RUKOMET: Belić trener Preloga

SJEDNICA SKUPŠTINE HRS-a

Novi sustav natjecanja

U Zagrebu je održana redovna sjednica Skupštine Hrvatskog rukometnog sveza na kojoj je glavna točka dnevnog reda bila izmjena sustava natjecanja od 2016./17. sezone. Nakon javne rasprave u Županijskim rukometnim savezima i primjedbi s terena jednoglasno je usvojen novi sustav koji će se primjenjivati od sezone 2016./17. Po tom sustavu muška Premier liga brojit će 10 sudionika plus 2 iz SEHA lige koji se uključuju u play offu, djelovat će i dvije Prve lige: sjever s 14 i jug s 12 sudionika, četiri Druge lige s do 14 sudionika i pet Trećih - regionalnih liga do 16 mogućih sudionika. Sustav ženskih Liga ostaje i dalje isti, a do sezone 2016./17. u muškoj konkurenciji također na snazi ostaje dosadašnji sustav natjecanja. Međimurski rukometni savez na Skupštini HRS-a u Zagrebu predstavljali su predsjednik Miljenko Topličanec koji je i predsjednik Natjecateljskog povjerenstva HRS-a i član IO-a Velimir Vrtarić.

 

RK PRELOG

Novi trener Vladimir Belić

Rukometaši RK-a Prelog pod vodstvom Vladimira Belića pripremaju se za novo prvenstvo u 1. HRL. U sklopu priprema u prvom pripremnom susretu ugostili su i pobijedili Veliku Nedelju 36:31. U domaćim redovima s 8 golova najbolji je bio Igor Krajner, a po 5 su zabili Denis Matić, Hrvoje Malek i Mario Belić, 4 gola zabio je Dario Horvatić, 3 gola Ivan Koprek, 2 gola Tomislav Bratković te po 1 Emil Tizaj, Denis Bogović, Ivan Halić i Ervin Čić. Rukometaši Preloga već danas (utorak) imaju novi pripremni susret a protivnik im je Dugo Selo. (Z. Premuš)

 

RK NEDELIŠĆE

Treninzi 

svaki dan

Rukometaši Nedelišća vrlo intenzivno, svaki dan treniraju i pripremaju se za novu prvenstvenu sezonu Treće lige sjever. Nastave li i dalje tako odgovorno raditi sigurno će biti spremni za sve prvenstvene napore. Pod vodstvom trenera Matije Kraljića radi se na vanjskim terenima i dvorani SGC-a Aton, u planu je odigrati niz pripremnih utakmica, a posebno što treba spomenuti je podatak da je kompletan sastav iz proteklog prvenstva ostao na okupu, godinu dana iskusniji, sposoban u novom prvenstvu boriti se za vrh tablice. To znači da svakodnevno treniraju: Vikert, Jarni, Bralić, Goričanec, Farkaš, Prekupec, Korent, Jakšić, Radović, Radiković, Srnec, Slaviček, Topličanec, Špiranec, Trstoglavec, Tkalčec, Vuković i Zebec.

• U klubu se i organizacijski pripremaju za početak nove prvenstvene sezone, završili su i pripreme za organizaciju tradicionalnog memorijalnog turnira “Čoki- Milek-Aman” u spomen na svoje zaslužne, prerano preminule članove. Turnir se igra u dvorani SGC-a Aton Nedelišće, u subotu 6. rujna s početkom u 15 sati, sudionici su uz domaćina Sokol (Vratišinec), Trnovec i Varaždin II.

Josip Freiler

Izvor: 3097