Sport 14.09.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

RUKOMET: Odgođena premijerliga

PREMIER LIGA
RUKOMETAŠA
Odgođen početak
prvenstva
“Zbog novonastalih okolnosti i problematike oko početka SEHA regionalne lige, Natjecateljsko povjerenstvo i Upravni odbor HRS-a donijeli su odluku o odgodi početka natjecanja u premier ligi. 1. kolo koje se trebalo odigrati 10. i 11. rujna odgađa se za 7 dana. Premier liga tako će u ovoj 2011./12. početi 17./18. rujna 2011. godine”, citat je odluke nadležnih o odgodi prvenstva u cijelosti, neslužbeno saznajemo da će se ako SEHA liga ‘opstane’ u 1. kolu igrati prema rasporedu od ranije, znači s Buzetom u Čakovcu u dvorani GŠ u 18.30 sati, ako dogovor propadne izvršiti novi ždrijeb sa 16 sudionika s Croatia osiguranjem i Nexeom.
U čakovečkom klubu odgoda je dobro došla jer trenutno vode razgovore s nekoliko mladih igrača i što je posebno važno vratarem oko dolaska u klub. A moći će se na treninzima još bolje uigrati momčad što je također od posebne važnosti. Sigurno je da će se sve znati do subote i početka prvenstva, taj je datum definitivno siguran.
Parovi 1. kola: Međimurje - Buzet, Bjelovar - Kaštela, Zamet - Dubrava, Poreč - Arena, Karlovac - Gorica, Siscia - Varteks di Caprio, Spačva- Split.

TREĆA LIGA-SJEVER (M)
U subotu nova sezona
U subotu počinje nova prvenstvena sezona Treće rukometne lige sjever, sjedište je u Bjelovaru, a naši predstavnici Nedelišće i Info-star Čakovec. Oba su se dobro pripremili za novu sezonu, gdje je konkurencija jaka, sudionici kvalitetni, a Liga za razliku od prošle sezone ima 14 sudionika. U Nedelišću i Info-staru najavljuju plasman u gornjem dijelu tablice, točnije upustit će se u borbu za sam vrh. Koliko su u pravu odgovor će se znati već nakon prvih utakmica, Nedelišće je domaćin ekipi Marofa iz Novog Marofa, a Info-star gostuje u Novskoj kod tamošnjeg istoimenog sastava. Ostali parovi 1. kola: Veliko Trojstvo - Bjelovar 2, Koprivnica - Trnovec, Concordia - Lipa, Garešnica - Vidovec 2 i Daruvar - Ludbreg.

TREĆA LIGA-SJEVER (Ž)
Start 24. rujna
U Bjelovaru je održan Plenum klubova Treće lige-sjever za žene, Liga broji 11 sudionika (rukometašice Dragovoljca u zadnji čas odustale), a odlučeno je da prvenstvo počne 24./25. rujna. Među sudionicima su i dvije naše ekipe, s područja Rukometnog saveza Međimurja, dojučerašnje drugoligašice, rukometašice Čakovca te ekipa Preloga koja je i protekle sezone bila sudionik natjecanja. Obje se pripremaju za skori nastup, o plasmanu se ne žele decidirano izjašnjavati, došlo je do određenih igračkih promjena, prve će utakmice pokazati mogućnosti svake od njih. No poznavajući entuzijazam Đure Bela i Božidara Žegarca sigurni smo da ćemo na ovom mjestu u buduće čitati o dobrim rezultatima. Čakovčanke će pokušati upustiti se u borbu za sam vrh tablice, Preložanke pak popraviti plasman iz prošlog prvenstva, što znači biti u gornjem dijelu tablice.
Josip Freiler

Izvor: 2942