Sport 10.12.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

RUKOMET: Zrinski prvakinje bez poraza

II. LIGA-SJEVER (M)
Pobjedom zaokružena uspješna jesen
PRELOG 48
VIROVITICA 29
Prelog - školska-sportska dvorana. Gledatelja 150. Suci: Bosak i Herceg (oba Vž).
Prelog: V. Belić 2, Balog 2, Bergovec 2, Najman 3, Vlašić 1, Lončarić, Bratković 4, Horvatić 7, Logožar, Krajner 6, Malek 1, Mikloška 5, Martinčević 6, Janušić 3, M. Belić 6, Šelja. Trener Josip Borković
U posljednjoj utakmici jeseni rukometaši Preloga oprostili su se od vjernih navijača uvjerljivom i visokom pobjedom protiv Viro-Virovitice. Od početka utakmice izuzetno raspoložen i razigran domaćin stvarao je prednost koja je do odlaska na odmor iznosila +10. U nastavku domaći trener Borković dao je priliku mladim igračima koji su je u potpunosti iskoristili te su još više pojačavali tempo utakmice punili mrežu gostiju te utakmicu priveli kraju s visokih +19. Ovom pobjedom Prelog je zaokružio izuzetno uspješnu sezonu osvajanjem jesenskog naslova lige.
• 22. prosinca u Prelogu se igra finale međimurskog Kupa i utakmica s Međimurjem te zimska stanka koja traje do 16. veljače kada se nastavlja prvenstvo. (Z. Premuš)

II. LIGA-SJEVER (Ž)
Prvakinje bez poraza
BJELOVAR - ZRINSKI 23:33
Bjelovar - sportska dvorana. Gledatelja: 100. Suci: Cepanec i Jeftić (oba Varaždin).
Zrinski: Žvorc, Ivačić, Dominić, P. Posavec 4, Šarić, Makar 3, Glad, S. Posavec 5, L. Posavec 3, Zadravec 8, Resman 3, Horvat 7, Car, Marković, Laptoš. Trener Željko Golik
Osvajanjem naslova jesenjih prvakinja (bez poraza!) mlade su Čakovčanke na najbolji mogući način završile prvi dio prvenstva. U Bjelovaru su domaćim rukometašicama koje su najavljivale sigurnu pobjedu, održale lekciju iz modernog rukometa. Odigrale su cijeli susret bez greške, nije bilo slabog mjesta u momčadi, već nakon 30 minuta vodile su 16:8, do kraja susreta „podebljale“ su to vodstvo na konačnih +10. Ako su susret u Čakovcu s Podravkom Lino odigrale odlično, u Bjelovaru su igrale više od toga. A dobro su se pripremile i za odlazak u Bjelovar, unatoč lošeg vremena stigle su na odredište 2 sata pred početak susreta, dobro se psihički i fizički pripremile i rezultatski ponizile domaće igračice. Ovim uspjehom potvrdile su već znanu konstataciju da se radi o mladom, izuzetno kvalitetnom sastavu, sposobnom i dalje napredovati.
Ostali rezultati 9. kola:
TABLICA
1. Zrinski 9 7 2 0 250:213 15
2. Pitomača 9 6 1 2 292:248 13
3. Podravka 8 6 0 2 236:178 12
4. Đakovo 9 6 0 3 218:209 12
5. Tvin Trg. 9 5 1 3 266:238 11
6. Bjelovar 9 6 0 3 263:238 11
7. Ivanec 8 2 0 6 218:252 4
8. Brod Gy. 9 2 0 7 211:245 3
9. Darda 8 1 0 7 190:236 1
10. Đurđen. 8 0 0 8 190:277 0
• Pauze gotovo da neće biti, već u subotu ih čeka nastup u Dugom Selu na jakom međunarodnom turniru na kojem uz domaći istoimeni sastav igraju i Krim Ljubljana i Budućnost Podgorica.

J. Freiler

IZ RK MEĐIMURJE

Donedavno su bili ponos međimurskog sporta i rukometa u Hrvatskoj i šire, zadnjih godinu i pol dišu na škrge. Riječ je o rukometašima čakovečkog Međimurja, u prošloj sezoni još uvijek članu najelitnijeg ranga, nakon jesenjeg dijela prvenstva Prve rukometne lige, kluba na začelju prvenstvene tablice, tek na 12. mjestu. S mnogo dilema može li se tako dalje, ne samo u 1. ligi, nego je u pitanju daljnji status kluba s bogatom poviješću - više od 60 godina, porazgovarali smo s trenerom Ivicom Hačekom i najodgovornijim u klubu, jednim od rijetkih aktivnih članova uprave oko kojega se vrti cijelo poslovanje kluba Velimirom Vrtarićem.
Ivica Haček, kratko je i realno oslikao jesenji dio sezone, osvrnuo se na situaciju u klubu i iznio očekivanja u drugom dijelu prvenstva:
- Prije početka nove prvenstvene sezone uglavnom smo dobro odradili pripreme, dobri su bili i početni rezultati. No nakon što je počela školska godina i studiji, a većina je igrača još srednjoškolske dobi i studenata, počeli su i problemi. Neredovito se treniralo i jesenji smo dio prvenstva završili na 12. mjestu što ozbiljno opominje, a oduzet nam je i bod. Ovo zbog financijske situacije koja je evidentno teška, gotovo bezizlazna. Nemamo gotovo nikakvu logističku potporu, mali je broj članova uprave, rukometni i ostali sportski forumi i oni koji u politici odlučuju o sredstvima nemaju ni mrvicu razumijevanja, prepušteni smo sami sebi, osim što smo amateri, mnogo smo si put sami prehranu, benzin i cestarinu za osobna vozila na putovanju. Zato ne čudi da smo životarili u pravom smislu te riječi i da tako više ne može i ne smije se nastaviti.
• Što slijedi, ima li rješenja?
- Dogovaramo povratak do kraja prijelaznog roka 3-4 naša igrača iz drugih klubova, ne prekidamo s treninzima koji će se od 4. siječnja intenzivirati tako da na kraju prvenstva postignemo zacrtani cilj i osiguramo ostanak u 1. ligi što je realno i moguće. U međuvremenu se koliko je meni poznato radi na stabilizaciji kluba, jer srećom ima još zainteresiranih koji žele pomoći, kojima nije svejedno u kojem smjeru ide čakovečki klub i rukomet. Ovih dana se očekuje sazivanje sastanka, može se to zvati i Skupštine kluba i konkretni rezultati po tom pitanju - kaže Haček.
Sastanak uprave, ako je potrebno i skupštine kluba najavio je i Velimir Vrtarić, vodeći čovjek u klubu koji je s Kristijanom Hamerom i još 2-3 člana zaslužan da klub uopće još djeluje i natječe se:
- Za mene je 12. mjesto na kraju jeseni očekivani plasman kada se zna s kakvim smo se problemima borili sve to vrijeme. Organizacijskim, posebno pak financijskim. Igrači su amateri, većina đaci i studenti, trenira se neredovito i sve to imalo je i ima utjecaja na rezultate. A uz prvi sastav imamo i niz mladih selekcija, ukupno se redovito natječe 120 mladih ako to nekoga uopće zanima. Podrška odgovornih izostaje, naše molbe ostaju bez odjeka, sponzora nema, i u takvoj situaciji završili smo prvi dio prvenstva, oduzet nam je bod zbog neplaćanja sudaca i kotizacija. Nešto smo platili, ostaje nam još dug od 30.000 kuna za te namjene, ostali dug ovaj put bolje da ne spominjem. U planu je vratiti do kraja prijelaznog roka neke naše igrače iz drugih klubova, održati sjednicu uprave možda i Skupštinu do kraja godine. Zato pozivam sve koji žele i mogu pomoći klubu da dođu u klub, svi su dobro došli - kaže Vrtarić.
■ Nadamo se da su naše sugovornike svi dobro čuli i da će se oni koje su spominjali zajedno naći i krenuti prema sanaciji čakovečkog kluba i rukometa. Na strani ne bi smjeli ostati ni odgovorni prvenstveno u Rukometnom savezu Međimurja, a onda i gradskoj i županijskoj sportskoj zajednici, naravno i politici koja osigurava sredstva. Hoće li se nešto pozitivnoga iz svega „izroditi“ znat ćemo uskoro. U protivnom nismo sigurni za daljnju egzistenciju čakovečkog kluba i rukometa, najtrofejnijeg međimurskog sporta unatrag par godina.
Službena rukometna sezona završava 22. prosinca kada se u Prelogu igra finale međimurskog kupa Prelog - Međimurje.
Josip Freiler

Izvor: 3007