Sport 08.04.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

Rukometašice izborile EP

HRVATSKA - MAKEDONIJA 36:23
Čakovec - dvorana Graditeljske škole. Gledatelja: 1000. Suci: Saša Pandžić i Boris Šatordžija (BiH).
Hrvatska: Grubišić 1, Tatari 2, Kožnjak 4, Šerić 2, Petković 3, Pušić 6, Horvat 1, Franić 3, Penezić 5, Milanović-Litre 1, Vukić 1, Perajica 5, Havić 2, Bralo. Izbornik: Zdravko Zovko
Makedonija: Mechevska 1, Srnjakova 1, Oholanga 7, Zdravevska, Kresoja 5, Mladenovska 1, Georgievska, Hoffman-Stojanovik, Andrejeva, Pecevska, Gjorgievska 4, Novevska, Despodovska 4, Ackovska. Izbornik: Josif Petković
Uvjerljivom pobjedom i vrlo dobrom igrom reprezentativke Hrvatske su pred čakovečkim gledateljima osigurale nastup na Europskom prvenstvu krajem godine u Danskoj i Norveškoj. Nadigrale su Makedonke u svim elementima igre i već nakon prvog poluvremena (18:10) bilo je sve jasno oko pobjednica. Kad je početkom drugog dijela vratarka Jelena Grubišić obranila “zicer” i postigla 19. pogodak dvorana je “eksplodirala”, izbornik Zovko dao je priliku svima zaigrati, prednost je rasla do krajnjih +13. Tako su se na najbolji način odužile čakovečkoj publici i odličnim organizatorima na podršci i pogodnostima tijekom priprema za dvije utakmice s Makedonijom (prvu utakmicu u Makedoniji također su dobile s 26:21).
Organizacija utakmice i priprema naših reprezentativki bila je na visokom nivou, šteta da se osim Dobranića i Kramara zaduženog za suce i zapisnik nije nitko iz Rukometnog saveza Međimurja više angažirao.
- Zahvaljujem organizatorima i gledateljima, mislim da smo im se dobrom igrom i pobjedom odužili za sav uloženi trud. Osigurali smo nastup na EP-u, nadamo se da ćemo i tamo biti visoko plasirani, rekao je nakon utakmice očito zadovoljan izbornik Zdravko Zovko i najavio novi sastanak u Čakovcu i Nedelišću gdje su se naše reprezentativke već “udomaćile”.
Josip Freiler
Snimio Z. Premuš

RUKOMET
PREMIER LIGA (M)
Sutra nastavak prvenstva
Kratku pauzu u prvenstvu zbog Uskrsnih blagdana rukometaši MKA*IPC-a dobro su iskoristili, trenirali su svaki dan i spremno i motivirano čekaju dvije utakmice koje slijede do kraja tjedna. Prva je na rasporedu već sutra (srijeda) kada gostuju u Karlovcu kod tamošnjeg istoimenog sastava, druga pak se igra u subotu, to je derbi cijelog prvenstva, kada u Čakovcu (dvorana GŠ, 20 sati) gostuje drugoplasirani sastav lige, Nexe iz Našica.
- U Karlovcu nas čeka teška i zahtjevna utakmica, domaćin je kvalitetan sastav koji se međutim može pobijediti. Moramo odigrati ozbiljno i angažirano cijelu utakmicu, “recept” neka nam bude igra na utakmici s riječkim Zametom u čakovcu. U subotu pak će biti također zanimljivo. Dužni smo Našičanima revanš za pomalo nezasluženi poraz, a želimo nastaviti niz pobjeda na našem parketu, rekao nam je trener Josip Borković i zamolio i ovim putem gledatelje da im sportskim navijanjem pomognu uspjeti. Po svemu sudeći, u obje će utakmice Čakovčani nastupiti kompletni.

Mlađe kadetkinje u Čakovcu
Hrvatski rukometni savez dao je organizaciju završnice za mlađe kadetkinje (rođene 1994. godine i mlađe) Rukometnom klubu “Zrinski” Čakovec. I nije pogriješio jer su u čakovečkom klubu već završili sve organizacijske pripreme. Završnica će se igrati od četvrtak, 15. travnja (15 sati) do proglašenja pobjednika, nedjelje 18. travnja (15.30 sati). Igra se u dvorani Graditeljske škole Čakovec, u dvije grupe – grupa A: Bjelovar, Sesvete, Dalmatinka (Ploče), Opatija, Vrbina (Sisak) i Sinj; grupa B: Lokomotiva (Zagreb), Knin, Tvin-Trgocentar (Virovitica), Orijent-Presoflex (Rijeka), Ivanić (Ivanić Grad) i domaćin, Zrinski Čakovec. Iz kluba pozivaju ljubitelje sporta i rukometa da u što većem broju prisustvuju ovom izuzetnom rukometno-sportskom događaju mladih. Čakovčanke najavljuju “pohod” na najviši plasman.

Drugoligaši/-ce gostuju
Igrači “Preloga” u 21. kolu Dukat 1. HRL dočekuju sastav Ivančice, dok Čakovčanke u sklopu 18. kola II. lige sjever putuju u Pitomaču.
Josip Freiler

Izvor: 2867