Sport 25.11.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

RUKOMETNI CHALLENGE CUP: Na revanš s -4

PARTIZAN 31
MEĐIMURJE 27
Beograd - Dvorana Voždovac. Gledatelja: 800. Suci: Mitrevski i Todorovski (oba Makedonija). Delegat: Storger (Slovenija).
PARTIZAN: Ljubenović, Golubović, Butulija 8, Minić, Radanović 3, Dimitrijević 1, Maksić 4, Milić, Pilipović 6, Ilić, Rašić, Konstantinović 7, Marijanac, Mešter 2. Trener: Aleksandar Brković
MEĐIMURJE: Sladoljev, Balent, Čužić 3, Varga 4, Jeftić 4, Krajner, Maretić 2, Zadravec 3, Malović, Paponja 5, Šunjić, Herman 6, Ćavar, Rodik. Trener: Željko Anić
Šteta da Čakovčani cijeli susret nisu odigrali u istom tempu, sigurno bi na kraju postigli bolji rezultat pred subotnji uzvrat u Čakovcu (19 sati dvorana GŠ-e). No i ovaj rezultat unatoč kada se sve zbroji nepotrebnog i rezultatski previsokog poraza, nadoknadiv je i Čakovčani realno mogu računati na igranje u 4. kolu ovog renomiranog europskog natjecanja. Posebno ako će igrati kao u Beogradu do samog finiša, točnije kao u 54 minute beogradske utakmice.
Koju su dobro otvorili imali početno vodstvo 5:3, iza toga za kratko stali, što su domaći iskoristili i oni vodili u 20. minuti 11:7. Slijedi faza dobre i koncentrirane igre Čakovčana koji prvi dio susreta završavaju vodstvom 15:14, 15_sti su gol postigli s igračem manje.
U nastavku susreta, u 38. minuti vodili su 20:17, polovicom drugog poluvremena još uvijek je rezultatski bilo dobro (21:21), kod vodstva domaćih u 54. minuti 27:26 nije iskorištena prilika s igračem više, pala je koncentracija, nekoliko nepotrebnih grešaka što domaći koriste i 2 minute pred kraj vode +2, susret završavaju as 4 gola prednosti.
Svi se slažu da je konačni rezultat previše uvjerljiv u korist domaćina prema događanjima u dvorani, rezultat je to koji se može u Čakovcu u subotu nadoknaditi, to je također točno. A u oba su se sastava složili da suđenje makedonskih sudaca nije bilo na nivou utakmice.
Josip Freiler

VELIMIR VRTARIĆ - NOVI TAJNIK KLUBA
Ulaznice za revanš već su u pretprodaji
Osim na igračkom planu, u RK “Međimurje” Čakovec rješavaju i ostale probleme, prvenstveno one organizacijsko-financijske. Tako je konačno ovih dana skinuto s dnevnog reda pitanje tajnika kluba. Na ovu odgovornu dužnost imenovan je Čakovčanin Velimir Vrtarić, koji se nakon 10-ak godina ponovo vraća u ‘rukometne vode’.
Istovremeno se privode kraju pripreme oko organizacije uzvratnog susreta 3. kola Challlenge cupa u Čakovcu s beogradskim Partizanom u subotu 27. studenoga (dvorana Graditeljske škole, 19 sati). U pretprodaji su ulaznice (VIP prostor 50, ostali dio tribina 30 kuna), u klubu očekuju da će dvorana biti puna, određeni broj ulaznica već je distribuiran i kupljen od pojedinih firmi koje će tako financijski u mnogome pomoći čakovečkom klubu, a posebno se za tu utakmicu pripremaju navijači (“Sjeverni vitezovi” i “Demoni”).
Igrači i stručni stožer obavit će posebne pripreme, dobro je što se prva utakmica igrala u Beogradu. U kojoj su nažalost poraženi no rezultatom koji se da u Čakovcu nadoknaditi. Tako razmišlja i trener Željko Anić:
- Sada imamo dobra saznanja i sve informacije o našem protivniku. Dobro ćemo se pripremiti, spremni smo na sva iskušenja, nadam se da ćemo biti kompletni i da neće izostati podrška s tribina što je posebno važno. Partizan ima kvalitetni sastav, većina igrača igra im u nekoj od selekcija Srbije, to je momčad mladih igrača s nekoliko iskusnih i provjerenih starijih igrača, momčad koja se može nadigravati sa svakim protivnikom. No i mi imamo svojih aduta, znamo kako do uspjeha, rezultat iz Beograda nije takav da se na domaćem parketu ne da nadoknaditi. Zato se nadam našem prolazu u 4. kolo ovog renomiranog europskog natjecanja, završio je Anić.
Igrači se slažu s takovom najavom svi upućuju apel da im navijači sportskim navijanjem u punoj dvorani budu potpora prema novom uspjehu kluba, čakovečkog i međimurskog sporta. (j.f.)

Izvor: 2900