Sport 18.03.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

ŠAH: Berkopić novi predsjednik Međimurja

Prvak Matija Sršan iz Pretetinca
Pod pokroviteljstvom Općine Nedelišće, a u organizaciji ŠK “Pretetinec”, 6. ožujka održano je tradicionalno 10. po redu pojedinačno prvenstvo općine Nedelišće u šahu. Natjecanje je održano u prostorijama kluba u Pretetincu, nastupilo je 19 šahista iz tri kluba (Nedelišće, “N. Zrinski” G. Kuršanec i Pretetinec). Turnir je igran po švicarskom sustavu u 7 kola, tempo igre 10 minuta po igraču za cijelu partiju.
Nakon vrlo zanimljivih mečeva prvo mjesto osvojio je mladi igrač ŠK Pretetinec Matija Sršan (18 godina), drugokategornik, sa 6 bodova. Drugi je bio prvokategornik Slađan Srnec, također sa 6 bodova (nešto slabiji dodatni kriterij) iz Pretetinca, dok je treće mjesto osvojio igrač iz Pretetinca Ivica Hergotić, prvokategornik s 5 bodova. Poredak ostalih šahista: 4. Zlatko Štrukelj, 5. Nikola Makaj, 6. Božidar Hajec, 7. Ivan Kukolić, 8. Zlatko Novak, 9. Danijel Jurić, 10. Rifat Trpeza, 11. Nenad Krnjak, 12. Marijan Štrukelj, 13. Ivan Logožar, 14. Željko Trojak, 15. Đuro Funduk, 16. Stjepan Novak, 17. Dragutin Srnec, 18. Stjepan Delija i 19. Nikola Bujan.
Trojica prvoplasiranih osvojila su pokale u trajno vlasništvo, turnir je bio odlično organiziran, a suci natjecanja bili su državni sudac Emil Novak iz Nedelišća i klupski sudac Danijel Srnec iz Pretetinca. Općina Nedelišće uz pokale osigurala je i konzumaciju za sve učesnike.

BRZOPOTEZNO U
MARTJANCIMA
Uspjeh Karla Turka
Slovenski šahovski prvoligaš “Radenska Pomgrad” iz Murske Sobote organizirao je 3. brzopotezni turnir u mjestu Martjanci-Nemčavci. Igrao je 51 šahist u 9 kola, 7 minuta + 3 sekunde po partiji. Pobijedio je slovenski FIDE majstor Darko Supančić, koji je osvojio 7 bodova. Iz Međimurja su igrala četiri šahista, a posebno dobro među jakom konkurencijom odigrao je naš mladi šahist Karlo Turk, član “Murskog Središća”, koji je sa 6 bodova dijelio 6. mjesto. Damir Jaklin, član “G. Mihaljevca”, s 5 bodova bio je 17., naša mlada kadetkinja Tajana Turk 26. s 4,5 boda, te veteran Velimir Topalović s 4 boda na 31. mjestu.

IZBORNA SKUPŠTINA ŠD-a “MEĐIMURJE” ČAKOVEC
Dražen Berkopić novi predsjednik
Šahovsko društvo “Međimurje” Čakovec, hrvatski trećeligaš, održao je u restoranu “Pilka” u nedjelju 14. ožujka svoju redovnu godišnju skupštinu, ovaj put izbornu. Nakon što je konstituirana skupština i odana počast minutom šutnje nedavno preminulom predsjedniku društva mr. Mašanu Sredanoviću, podnijeta su izvješća o radu Upravnog odbora, rezultatima, organiziranim turnirima, ljetnom kampu... Sva su izvješća jednoglasno usvojena, a zatim se prišlo izboru. Za novog predsjednika izabran je Dražen Berkopić, tajnik je Krešimir Ivanek, a članovi Upravnog odbora Dražen Berkopić, Vladimir Lovrenčić, Krešimir Ivanek, Zvonko Horvatić, dr. Stjepan Ovčar, Alojzije Sobočanec i Vladimir Turk. U Nadzorni odbor izabrani su Franjo Tkalčec, Josip Pevec i Branko Šalamon. U završnoj riječi novog predsjednika naglašen je rad s mladima i osiguranje prostora za rad i igranje. Gost Skupštine, Roland Tomašić iz štrigovskog Stridona, naglasio je suradnju među klubovima u županiji. Na kraju, domaćin je svim učesnicima skupštine osigurao mali domjenak.
Vladimir Turk

Izvor: 2864