Sport 15.10.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

ŠAH: G. Mihaljevec na vrhu

KADETSKE LIGE
Gornji Mihaljevec
na vrhu
Ovaj vikend u Đurđevcu su se igrala nova dva kola u Prvoj kadetskoj ligi centar. U prvom susretu Sloboda iz Mihovljana poražena je od HAŠK-a iz Zagreba 2,5:1,5. Na trenutke je izgledalo da će Sloboda uspjeti i pobijediti, ali u kompliciranim završnicama Bruno Makovec i Juraj Toplak se nisu najbolje snašli, pa je uspjeh izostao. U drugom meču dana u 6. kolu po redu Sloboda je odigrala rezultatski dobrih 2:2 sa Vrbovcem i zasjela na 4. mjesto ukupnog poretka. Šanse za visoki plasman ostaju realne jer sljedećeg vikenda Sloboda kao domaćin igra dva relativno lakša susreta protiv Zaprešića i Rovišća.
U 2. ligi Gornji Mihaljevec je briljirao i s tri pobjede (Sv. Ivan Žabno, Bestovje, Đurđevac) čvrsto drži prvo mjesto koje ih nagodine vodi u Prvu ligu. U sljedećem kolu igraju sa kadetima štrigovskog Stridona koji su također nanizali tri pobjede (Dugo Selo, Duga Resa, Cirkvena) i popeli se na visoko 5. mjesto. Mladi Miklavca su skupljali iskustvo s trenutno puno jačim sastavima Samobora i Podravke, da bi s Klanjcom remizirali. Zauzimaju 24. mjesto sa četiri meč boda i nadom da u zadnja tri kola mogu stići do nove pobjede.

3. LIGA
Strahoninec u vodstvu!
Nakon što su proteklog vikenda neočekivano poraženi u Pretetincu šahisti ŠD Međimurja novi šok su doživjeli u domaćem srazu sa Stridonom II koji su izgubili 2,5.3,5. Ključni su bili porazi na zadnje tri ploče. Čini se da se u ŠD Međimurje ipak počinje osjećati nedostatak Alberta Maltara koji je ove godine prešao u Gornji Mihaljevec. Upravo je Maltar donio sigurnost svom novom klubu koji je bio uvjerljiv u Varaždinskim Toplicama.
Dva poraza ŠD Međimurje najbolje je iskoristio Strahoninec koji je s lakoćom pobijedio goste iz Kuršanca i sada vodi na tablici. Mursko Središće nije uspjelo pobijediti u Lopatincu, ali zbog novoga raspleta u ligi ostaje pri vrhu. Probudila se i Sloboda koja je dominirala protiv Pretetinca i popravila dojam iz prošlog kola.
REZULTATI: Međimurje - Stridon II 2,5:3,5, Goran Lopatinec - Mursko Središće 3:3, Sloboda - Pretetinec 5:1, Strahoninec - Nikola Zrinski 4,5:1,5, Mladost - Gornji Mihaljevec 2:4. U vodstvu je trenutno Strahoninec s 10 bodova, Mursko Središće, Međimurje i Gornji Mihaljevec imaju 9 bodova, slijede Sloboda 8, Gornji Mihaljevec i Mladost 7, Stridon II 6, Goran, Nikola Zrinski i Pretetinec 4.

4. LIGA
Derbi Palovcu
Odigrano je 7. kolo u 4. šahovskoj ligi centar B. U međimurskom derbiju Dinamo Palovec je bio uvjerljiv protiv Nedelišća s 4,5:1,5. Doista je šteta da Palovčani nisu i ranije postigli visoku formu jer su se sada Miklavec i Varaždin II već odvojili na nedostižnu prednost. Sloboda II izvukla je bod u Marofu zahvaljujući svojim kadetima koji neumorno igraju u raznim natjecanjima i što je još važnije - pobjeđuju.
REZULTATI: Dinamo - Nedelišće 4,5:1,5, Miklavec - Gardinovec 5:1, Varaždin - Gornji Mihaljevec II 4,5:1,5, Marof - Sloboda II 3:3, slobodan je bio Metalac. U vodstvu su Miklavec i Varaždin II sa 11 bodova, slijede Dinamo 9, Nedelišće 8, Metalac 6. Sloboda II, Gardinovec, Marof 3 i Gornji Mihaljevec II 2 boda.
Branimir Bunjac

Izvor: 2999