Sport 02.06.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:40.

ŠAH: Lesar najbolji kadet

Proteklog vikenda odigrano je kadetsko prvenstvo Međimurja u šahu. Ovo vrijedno natjecanje potaknuli su šahisti iz Gornjeg Mihaljevca, gdje je natjecanje i održano. Kadetskog Županijskog prvenstva već godinama nije bilo u Međimurju, tako da smo imali situacije da imamo talentirane mlade igrače, državne kadetske prvake, a nemamo županijske. Samo natjecanje odigravalo se u tri dana švicarskim sistemom u 7 kola, u četiri dobne skupine, na tempo od 30 minuta s dodatkom od 30 sekundi po potezu.
Okupilo se ukupno 18 kadeta iz Gornjeg Mihaljevca, Štrigove, Mihovljana i Strahoninca. Turnir je bio izuzetno interesantan borben i neizvjestan, jer su se prvaci skupina odlučivali tek u posljednjem kolu.
Prvak županije kod najmlađih kadeta, do 9 godina za 2010. godinu je Elena Stanković, članica štrigovskog „Stridona“. Drugi je Filip Vinković iz mihovljanske “Slobode”, a trećeplasirana Martina Heric. U dobnoj skupini do 11 godina pobijedio je Bruno Makovec iz Mihovljanske “Slobode”, koji je sakupio isti broj bodova kao i Matija Zadravec iz G. Mihaljevca. Trećeplasirani je bio Mario Novak. Najviše natjecatelja bilo je u grupi do 13 godina gdje je pobijedio David Lesar, član Štrigovskog “Stridona”, koji je ujedno bio i konačni pobjednik na čitavom turniru.
Drugo mjesto u skupini osvojio je njegov klupski suigrač Franjo Hergotić, a Marin Zadravec iz G. Mihaljevca bio je treći. Kadetski prvak do 15 godina postao je Vinko Kovač iz Strahoninca, ispred Lovre Kovačića i Matije Bogdana iz G. Mihaljevca.
Ovo je bio odličan turnir za uigravanje kadeta za predstojeće državno prvenstvo koje će se održati krajem lipnja u Šibeniku. Nastupit će i rekordan broj naših predstavnika, čak četrnaestero djece sudjelovat će na tom prestižnom takmičenju, te im želimo puno uspjeha.
Saša Stanković

Izvor: 2875