Sport 24.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

ŠAH: Rasplet u zadnjem kolu

Odigrano je 8. kolo. Stridon II povećao je prednost pred Slobodom iz Mihovljana uvjerljivom pobjedom protiv Pretetinca. Sloboda je prošla teško gostovanje u Strahonincu i izborila vrijednu pobjedu kojom je zadržala šanse za prvo mjesto koje vodi u doigravanje. Međutim, njihov uspjeh sada ovisi o Mladosti iz Varaždinskih Toplica koja će morati igrati na sve ili ništa kako bi izbjegla ispadanje u četvrtu ligu. Ipak, teško je vjerovati da će Stridon II propustiti veliku šansu za ulazak u Drugu ligu koja mu se otvorila nakon prelaska Stridona I u Prvu ligu. Miklavec se i dalje muči. Ovaj put propustili su pobjedu u Varaždinu, gdje su ponovo bili bliže pobjedi, ali nisu imali dovoljno koncentracije ni sreće za potpuni učinak. ŠD Međimurje uzelo je bod u Murskom Središću, koji ga je učvrstio na trećem mjestu, dok je domaćin ostao u „sivoj“ zoni. Najbolje su u ovom kolu prošli šahisti iz Gornjeg Mihaljevca koji su pobjedom protiv Mladosti došli nadomak opstanka u ligi. U zadnjem kolu protiv Slobode neće im biti lako, ali najvjerojatnije će zadržati trećeligaški status.
Rezultati 8. kola: Strahoninec - Sloboda 2,5:3,5, Gornji Mihaljevec - Mladost 4:2, Stridon II - Pretetinec 4,5:1,5, Varaždin II - Miklavec 3:3, Mursko Središće - Međimurje 3:3.
Poredak: Stridon II 14, Sloboda 13, Međimurje 10, Strahoninec 8, Gornji Mihaljevec 7, Miklavec 7, Pretetinec 7, Mladost 6, Mursko Središće 6, Varaždin II 2.
Parovi posljednjeg kola: Sloboda - Gornji Mihaljevec, Miklavec - Mursko Središće, Pretetinec - Varaždin II, Mladost - Stridon II, Međimurje - Strahoninec.

4. ŠAHOVSKA LIGA
Drama za kraj
Igrano je pretposljednje kolo. Kada se činilo da je u ligi već sve riješeno dogodila su se velika iznenađenja koja su zamalo poremetila mnoga očekivanja. Vodeći Dinamo je kod kuće trebao potvrditi prvo mjesto protiv Metalca, da bi nakon velike borbe pod psihološkim pritiskom doživio tijesan poraz. Gosti koji su bili neopterećeni rezultatom odigrali su vrlo dobro i došli do treće pobjede u nizu s kojom su bitno popravili dojam u ovoj sezoni.
Neočekivani poraz domaće ekipe mogao je iskoristiti trećeplasirani Gardinovec za ulazak u zonu koja vodi u viši rang natjecanja. Međutim, Gardinovčani nisu uspjeli pobijediti Nedelišće u gostima. I oni su doživjeli minimalan poraz, a domaćin je upisao svoju prvu ovogodišnju ligašku pobjedu.
Tako je ove rezultate najbolje iskoristio Goran iz Lopatinca koji je preuzeo prvo mjesto u poretku i već može slaviti ulazak u treću ligu. Njima će se najvjerojatnije pridružiti Dinamo Palovec, jer Gardinovec u višu ligu vodi još jedino teorija, bolje reći čudo koje se sigurno neće dogoditi u zadnjem kolu. Druga ekipa Gornjeg Mihaljevca II pobijedila je ekipu Nikole Zrinskog iz Kuršanca, koja ove godine, nakon odličnog starta, uglavnom igra neprepoznatljivo.
Rezultati 8. kola: Nedelišće - Gardinovec 3,5:2,5, Sloboda II - Goran 2:4, Gornji Mihaljevec II - Nikola Zrinski 4,5:1,5, Dinamo - Metalac 2,5:3,5. Marof je bio slobodan.
Poredak: Goran 12, Dinamo 11, Metalac 9, Gardinovec 9, Gornji Mihaljevec II 7, Sloboda II 6, Nikola Zrinski 6, Nedelišće 4, Marof 0.
Parovi posljednjeg kola: Nikola Zrinski - Dinamo, Goran - Gornji Mihaljevec II, Gardinovec - Sloboda II, Marof - Nedelišće, Metalac slobodan.
Branimir Bunjac

Finale u KTC-u

• Posljednje 9. kolo treće, ali i četvrte lige odigrat će se u Čakovcu u restoranu trgovačkog centra “KTC” u subotu 26. listopada s početkom u 15.30 sati. Svaka ekipa na meč je dužna donijeti po 3 šahovske garniture i 3 ispravna šahovska sata. Promjene sastava za 9. kolo moguće su do 15.15 sati u sali za igru. Suci na posljednjem kolu biti će: Želimir Rodek, FA i Roland Tomašić, NA. Svaka ekipa prije početka posljednjeg kola dužna je uplatiti 20 kuna prilikom prijave sastava od čega će se platiti suci. Također, primaju se prijave za seminar za stjecanje zvanja šahovskog suca, kao i napredovanje za viši rang suca. Prijave su kod Želimira Rodeka ili Saše Stankovića. (b.b.)

Izvor: 3052