Sport 11.04.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

ŠAH: Stridon proljetni prvak

II. HRVATSKA LIGA-CENTAR
Štrigovski Stridon
proljetni prvak!
Odigranim 5. i 6. kolom u Zagrebu završen je proljetni dio natjecanja u II. hrvatskoj ligi-Centar. U oba kola štrigovski “Stridon” postigao je visoke pobjede nad ekipama Ericsson-Nikola Tesla i Samobor, istim rezultatom 4,5:1,5. Pojedinačni rezultati mečeva: Ericsson-N. Tesla - Stridon: D. Raguž - Miklos Nemeth 0:1, Ž. Gabre - Saša Vidović 0:1, Z. Margetić - Mladen Trbojević 0:1, O. Ilić - Mario Vidović remi, I. Dadić - R. Tomašić remi, A. Pavlović - David Horvat remi; Samobor - Stridon: S. Koštrun - Miklos Nemeth remi, J. Zamostni - Saša Vidović 0:1, B. Dugandžić - M. Trbojević 0:1, D. Mihalinec - Mario Vidović 0:1, M. Gorupec - Roland Tomašić 1:0, D. Rančić - David Horvat 0:1.
Nakon 6 kola u vodstvu su štrigovski šahisti s 10 (meč) i 22,5 boda, ispred Petrinje s 9 (22,5). Jesenski dio nastavlja se 14. listopada. Prvoplasirana ekipa igrat će dodatni kvalifikacijski turnir (Bergerov sustav) s pobjednicima ostalih drugih liga, a dva najuspješnija plasirat će se u 1.B ligu. Plasiraju li se igrači Stridona u 1. ligu, za što imaju sve uvjete, bio bi to najveći uspjeh međimurskog šaha.

III. / IV. HRVATSKA LIGA
Idućeg vikenda 1. kolo
U Gornjem Mihaljevcu je određen raspored igranja za III. i IV. hrvatsku šahovsku ligu Centar B sjever. U III. ligi igrat će 10 ekipa, a u IV. ligi 9, uglavnom klubovi iz Međimurske i Varaždinske županije. Početak liga je sljedećeg vikenda, 14. i 15 travnja (subota / nedjelja). Sve informacije sudionici natjecanja kao i ostali mogu pratiti i na novoj internerskoj stranici šahovskog saveza Međimurja www.sah-medjimurje.com.
• III. LIGA - u 1. kolu (subota, 17 h) igraju: Gornji Mihaljevec - Pretetinec, nedjelja: Nikola Zrinski (G. Kuršanec) - Stridon (Štrigova), nedjelja: Mursko Središće - Međimurje (Čakovec), Sloboda (Mihovljan) - Mladost (Varaždinske Toplice), Goran (Lopatinec) - Strahoninec. Domaćini su dužni osigurati prostorije za igranje, šahovske rekvizite (garniture i satove) te suce.
• IV. LIGA - u nedjelju (15.4.) se u 1. kolu sastaju: Gornji Mihaljevec - Gardinovec, subota: Nedelišće - Miklavec, Metalac (Ladanje Donje) - Novi Marof, Dinamo (Palovec) - Varaždin II. (Vladimir Turk)

ŠK MIKLAVEC

Damir Srpak novi predsjednik

U Društvenom domu u Miklavcu održana je izborna skupština Šahovskog kluba Miklavec. Uz članove i simpatizere kluba bili su nazočni i predstavnici Šahovskog saveza Međimurja, općine Podturen, mjesnog odbora sela Miklavec te predstavnici udruga: ribičko društvo „Stara Mura“, nogometni klub „Budućnost“, DVD Miklavec, ŠK „Mursko Središće“, ŠK „Gardinovec“ i ŠK „Sloboda“ Mihovljan.
Skupštinu je otvorio Branimir Bunjac, dopredsjednik kluba, a osim njega u radno predsjedništvo su izabrani Zoran Srnec i Dragutin Paler. Izvješće o radu kluba u proteklom mandatu podnio je Branimir Bunjac. Iznio je i ukratko rezimirao sve aktivnosti koje su obilježile taj period: natjecanje u ligi i kupu, nastupe na otvorenim i pozivnim prvenstvima u Međimurju, turnirima u Zagrebu i Ptuju, humanitarnim turnirima, nastupe kadeta i juniora, kao i pojedinaca kluba. Najistaknutija aktivnost bila je upravo rad s mladim naraštajima, jer je kroz različite oblike suradnje s klubom do sada prošlo više desetina učenika i studenata s područja općine, ali i šire. Istaknuta je kontinuirana podrška kluba perspektivnim članovima, među kojima se posebno ističe Ivan Novak, prvi majstorski kandidat ponikao u klubu i trenutno 223. igrač na rejting listi HŠS-a. Klub je podržavao i osposobljavanje sudaca, pa trenutno ima četiri licencirana suca, među kojima je Zoran Srnec stekao naslov županijskog suca. Blagajnički izvještaj podnio je Dragutin Paler. Klub je imao pozitivno poslovanje, a prihode su činili vlastita članarina, sponzorstva i donacija općine Podturen. Glavne rashode predstavljali su registriranje igrača i sudaca, kotizacije za natjecanja i nabava opreme. U vezi izvješća otvorena je diskusija, u kojoj su gosti pohvalili rad kluba, ali i potvrdili daljnju zajedničku suradnju. Oba izvješća su potom jednoglasno prihvaćena.
Temeljem kandidatura i predstavljanja programa za budućeg predsjednika u iduće četiri godine izabran je Damir Srpak. Osim predsjednika izabrani su: Izvršni odbor: predsjednik Damir Srpak, dopredsjednici Branimir Bunjac i Zvonimir Glavina, članovi Ivica Dodlek i Zoran Srnec, Nadzorni odbor: predsjednik Stanko Varga, članovi Zdravko Kovač i Antonio Sermek, tajnik Dragutin Paler, rizničar kluba Ivan Novak i kapetan ekipe Zoran Srnec.
Predsjedanje skupštinom nakon toga je preuzeo novi predsjednik kluba Damir Srpak, koji je najavio prve poteze u vidu poboljšanja materijalnih uvjeta u radu kluba i igračkim pojačanjima. Potom su jednoglasno prihvaćene izmjene Statuta kluba, kao i odluka da klupski šahovski turnir ponese ime nedavno preminulog Damira Mavrina, osnivača kluba i prvog predsjednika.
S. Stanković

Izvor: 2972