Sport 17.11.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

Školske sportske dvorane upola jeftinije

U petak, 12. studenog, na konferenciji za novinare, zamjenik župana Matija Posavec, zamjenik gradonačelnika Čakovca Veselin Biševac, predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurja Miljenko Topličanec i predsjednik Zajednice sportova Čakovca Bojan Ružić komentirali su novu odluku o cijeni korištenja školskih sportskih dvorana na području Međimurske županije.
Kako je istaknuo M. Posavec, od 01. siječnja iduće godine na snagu stupa odluka kojom se cijena sata korištenja sportskih dvorana snižava na polovicu dosadašnje, što će zasigurno omogućiti da se još veći broj građana bavi sportom.
Dvorane su cjenovno podijeljene u nekoliko kategorija. U prvoj, najskupljoj kategoriji, u kojoj je dvorana Graditeljske škole u Čakovcu, sat korištenja stajat će 100 kuna, u drugoj kategoriji koja obuhvaća sve trodjelne dvorane sat korištenja naplaćivat će se 80 kuna, u dvodijelnim će dvoranama cijena biti 60 kuna, a u svim ostalim samo 40 kuna po satu.
Osim toga, Međimurska županija će najboljim klubovima, nositeljima kvalitete u pojedinom sportu, prema svojim financijskim mogućnostima plaćati troškove korištenja dvorana, a kriterije za izbor nositelja kvalitete odredit će Zajednica sportskih udruga i klubova Međimurske županije.
Zamjenik gradonačelnika Čakovca V. Biševac u ime Grada podržao je inicijativu, te dodao da su cijene korištenja čakovečkih dvorana slične županijskim, što također pojeftinjuje troškove rada sportskih udruga i klubova.
Predsjednik Zajednice sportskih udruga i klubova MŽ M. Topličanec istaknuo je da smanjene cijene sata korištenja iznimno važno pa sportaši okupljeni u Zajednicu odluku podržavaju, a slično su se izjasnili o novoj odluci i predsjednik Zajednice sportova Grada Čakovca B. Ružić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport MŽ Sonja Tošić Grlač.
(M)

Izvor: 2899