Sport 31.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

"SOM" KOTORIBA: Ivica Jakupak novi predsjednik

Od 25. siječnja 2014. godine na čelu ŠRD-a Som Kotoriba bit će Ivica Jakupak, bivši državni reprezentativac u sportskom ribolovu, dopredsjednik će biti Oliver Pogorelec, tajničke poslove će obavljati Vanja Radmanić, a blagajničke Zoran Lipić. Uz njih izabrano je još 19 članova Upravnog odbora. Tako je odlučilo članstvo na izbornoj godišnjoj skupštini u njihovom društvenom domu. Uz članove, skupštini su bili nazočni predstavnici nekih prijateljskih društava i mjesnih udruga, zamjenik općinskog načelnika Roberto Ujlaki, dok je Savez sportskih ribolovnih društava Međimurja predstavljao dopredsjednik Miljenko Perko.
Dosadašnji predsjednik Ivica Horvat pohvalio je članstvo koje je dalo maksimalni doprinos da Som bude pri vrhu međimurskog i državnog sportskog ribolova te je rekao kako su uz primarne obveze, lova ribe, članovi bili angažirani na uređenju okoliša voda koje koriste. Imali su čak 20 radnih akcija, opremili su svoj dom, educirali mlade ribolovce, a sve je to učinilo 165 članova čiji rast je u porastu.
- Ostvarili smo gotovo sve zacrtano, dobro smo surađivali s Općinom Kotoriba za koju smatram da nas donira s premalo sredstava, svega 10.000 kuna godišnje, a naši zahtjevi su višestruko veći pa su glede toga natjecatelji primorani na samofinanciranje. Jednostavno ćemo morati od Općine zatražiti da se ta sredstva povećaju, istaknuo je Horvat i dodao kako lani jedino nisu uspjeli prekriti društveni dom novim crijepom pa će im to biti prioritet u ovoj godini što im je na skupštini obećao i zamjenik načelnika. Horvat je ovom prilikom iskazao zahvalnost svim sponzorima i donatorima bez čije pomoći bi teško mogli normalno djelovati.
Tajnik društva Dražen Kos je govorio o poribljavanju pa je iznio podatak da su u Šuder grabu lani pustili 450 kg ribljeg mlađa, konkretno šarana vretenca, a riblju je mlađ osigurao međimurski savez. Iz izvješća dosadašnjeg blagajnika Ivice Jakupaka vidljivo je da je kroz blagajnu prošlo nešto više od 78.000 kuna i da su godinu završili u financijskom plusu od 8.090,17 kuna. Podulje je bilo izvješće predsjednika Natjecateljske komisije Drage Filipašića, iz kojeg izdvajamo do sada najveći uspjeh “Somovih” seniorskih ribiča - 2. mjesto nakon 8 kola u I. hrvatskoj ligi HŠRS-a u konkurenciji 11 ekipa. Taj su uspjeh postigli: Ivica Jakupak, Ivica Horvat, Nikola Filipašić, Mihael Horvat, Zoran Lipić, Darko Orehovec i kapetan Drago Filipašić. Problemom je istaknuo opadanje broja mladih. Kako dalje? Program sazdan od 22 točke iznio je novi predsjednik koji je obećao kontinitet s intencijom još boljeg rada.

Mladen Grubić

Izvor: 3066