Sport 31.12.2009. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:35.

ST. TENIS: Najviše prvih mjesta Šenkovčanima

Međimurski stolnotenisači 2009. godinu zaključili su tradicionalnim Turnirom Djeda Božićnjaka, odigranim u subotu u dvorani osnovne škole u Šenkovcu. Sa 63 igrača i igračica turnir je brojem mladih igrača i igračica nadmašio prošlogodišnji, a brojem osvojenih prvih mjesta, pet od osam kategorija, ponovno su se istakli igrači i igračice kluba domaćina, STK Šenkovca.
Najviše natjecatelja, njih 16, natjecalo se, kao i prošle godine, u kategoriji najmlađih kadeta, rođenih 1999. i 2000. godine. Zlatnu medalju obranio je Benjamin Podkrajac iz Šenkovca, koji je u finalu pobijedio lanjskoga prvaka u kategoriji limača, Marka Lovreka iz MSTC-Nostra, dok su se brončanim medaljama okitili Jan Zrna iz Hodošana, koji trenira u Šenkovcu i Markov klupski kolega Bruno Siladi. Među njihovim kolegicama istoga uzrasta, u konkurenciji 8 igračica, kao i lani, zlato je pripalo Šenkovčanki Petri Vugrinec, koja je u finalu savladala prošlogodišnju prvakinju među limačicama Nikolinu Jurčec iz Hodošana, a treće mjesto podijelile su igračice Kos-Kotoribe Franciska Hodak i Sabina Horvat.
U konkurenciji 11 mlađih kadeta, rođenih 1997. i 1998. godine, gledali smo Nostrov finale u kojemu je Ivan Lovrek bio bolji od Karla Jambora, a broncu su podijelili Jurica Kovač iz Šenkovca i treći mlađi kadet MSTC-Nostra Karlo Lajtman. Ema Toplek iz Šenkovca prvim mjestom među 9 mlađih kadetkinja ponovila je uspjeh od prošle godine, čak je u finalu imala istu protivnicu - Dinu Ratajec, sada članicu STK Varaždina, a brončana odličja osvojile su Emina klupska kolegica Eva Kolarek i Dora Cividini, igračica Mihovljana.
Bruno Damjan, kadet Igea Željezničara iz Varaždina, bio je najbolji među kadetima, igračima rođenim 1995. i 1996. godine, kojih se natjecalo ukupno 12. U finalu je savladao Marina Korenta iz Šenkovca, a njihovi polufinalni protivnici Kristian Lipić, Draškovčanin, koji igra u Šenkovcu, i Filip Panić iz MSTC-Nostra morali su se zadovoljiti brončanim medaljama. Na žalost u kategoriji njihovih vršnjakinja, natjecale su se samo dvije kadetkinje Šenkovca, a u međusobnom odmjeravanju snaga Anja Toplek bila je bolja od Eme Kolarek.
Mali broj prijavljenih bilježimo u najmlađim kategorijama igrača i igračica, rođenih 2001. godine i mlađih, popularno zvanih limačima i limačicama. Svega 3 limača turnir u svojoj kategoriji odigrali su međusobnim razigravanjem, a Lovro Tkalčec, kojemu je pripalo prvo, i Eric Koren, koji je osvojio drugo mjesto, ispred Šenkovčanina Dominika Radikovića, biti će zabilježeni kao prvi igrači Mladosti iz Ivanovca, kluba osnovanog pred nepunu godinu dana, koji su osvojili odličja na nekom turniru. Samo dvoboj, isto kao i u kategoriji kadetkinja, odigrale su limačice Hana Zadravec iz Šenkovca i Nika Lukša iz Kos-Kotoribe, a bolja je bila mlada Šenkovčanka.
Moramo istači da je ovaj turnir, kojim je završena stolnoteniska godina u našoj županiji, prošao u već pomalo svečarskoj atmosferi i ugodnom druženju mladih igrača i igračica, trenera te mnogobrojnih roditelja, koji su ih bodrili s ruba stolnoteniskih arena. Ugođaju su, moramo spomenuti, pomogle i naše novine, koje su osigurale medalje, Međimurski stolnoteniski savez, Štikma iz Slemenica, Brid Extra, Intersoft i Croatia osiguranje iz Čakovca, koji su sudjelovali prigodnim poklon paketićima te Pekarna Suncokret iz Čakovca, koja je okupljene počastila friško pečenim i ukusnim klipićima. (Franjo Flac)

Zoranu Vidoviću najveći pokal

Pojedinačnim prvenstvom kluba, koje je uslijedilo po završetku turnira Djeda Božićnjaka, od 2009. godine oprostio se i STK Šenkovec. U mješovitoj konkurenciji igrača i igračica, od juniorskog do veteranskog uzrasta, prvo mjesto osvojio je Zoran Vidović, igrač treće ekipe, koja se natječe u 1. županijskoj ligi, pobjedom od 3:1 u finalu nad prvotimcem Rinaldom Jurincem. Svoj jedini poraz, ali bez negativnih posljedica, Vidović je doživio još u kvalifikacijskoj skupini, od kasnije polufinalistice Maje Pavleković, koju je za ulaz u finale eliminirao Jurinec, dok je Vidovićev protivnik u polufinalu bio Eugen Šimon mlađi. Da je teško igrati ozbiljne partije protiv suparnika s kojima trenirate na svojoj je koži, porazima u kvalifikacijskoj skupini od Pavlekovićeve i Vidovića, osjetio najuspješniji igrač 2. Hrvatske lige istok Matija Barić. Ti porazi u ždrijebu razigravanja za protivnika su mu, već u četvrtfinalu, donijeli Jurinca, koji ga je pobjedom poslao na prijevremeni odmor. Nakon podjele pokala iz ruku predsjednika kluba Dražena Korenta uslijedilo je druženje mnogobrojnih članova kluba, a okupljanje za nastavak sezone uslijedit će 4. siječnja iduće godine.

UDARNA PRVA
POLOVICA SIJEČNJA
Pojedinačna
prvenstva i turniri
Međimurski stolnoteniski savez s mnogo je napora pronašao slobodne termine u kalendaru Hrvatskoga stolnoteniskog saveza za organizaciju planiranih županijskih turnira i prvenstava. Dodatni problemi nastaju i zbog toga što HSTS često u zadnji čas mijenja svoj kalendar niti malo ne vodeći računa o potrebama županijskih saveza, što se dogodilo i s 2. pozivnim turnirima 2. grupe kadeta i kadetkinja Hrvatske, koji su, nakon rezervacije dvorane za održavanje prvenstva Međimurske županije za sve kategorije u subotu 9. siječnja iduće godine. Zbog toga je Međimurski stolnoteniski savez morao županijska prvenstva za kadete i kadetkinje te mlađe kadetkinje izdvojiti u drugi termin, kako bi na tim prvenstvima igrali svi najbolji.
Iz kalendara Međimurskog stolnoteniskog saveza iščitavamo da su prvi turniri u 2010. godini turniri TOP-12 županijskih liga, koji su planirani za srijedu 6. siječnja u 10 sati i to za 1. županijsku ligu u Šenkovcu, 2. u Mihovljanu, 3. u Putjanama, 4. u Kotoriba, 5.A u dvorani kod igrališta NK Sloge u Čakovcu i 5.B ligu u Društvenom domu u Goričanu. Sve one koji su zaboravili reagirati na propozicije objavljene u biltenu županijskih liga List Međimurje broj 4 u kojemu su objavljene liste pozvanih i njihovih rezervi, podsjećamo da je rok za prijavu bio 24. prosinca, ali će se uvažiti i njihova prijava do sutra u 20 sati.
Kadeti i kadetkinje te mlađe kadetkinje pojedinačno prvenstvo županije igrat će, zbog prije iznijetih problema, u petak 8. siječnja od 17 sati u dvorani Osnovne škole u Šenkovcu, a voditelju liga mogu se prijaviti registrirani i neregistrirani kadeti i kadetkinje rođeni 1995. i 1996. godine i mlađi i mlađe kadetkinje rođene 1997. i 1998. godine i mlađe s prebivalištem na području Međimurske županije. Rok za prijave je 5. siječnja, kako je i objavljeno u propozicijama u biltenu broj 4. Do toga roka prijavljuju se i igrači i igračice ostalih kategorija: najmlađi kadeti i najmlađe kadetkinje (rođeni 1999. godine i mlađi), mlađi kadeti (rođeni 1997. i 1998.), juniori i juniorke (rođeni 1992., 1993. i 1994.), seniori i seniorke (rođeni 1991. godine i stariji), koje će se igrati u subotu 9. siječnja u dvorani Graditeljske škole u Čakovcu s početkom za najmlađe kategorije u 9 sati, s napomenom da se igrači i igračice mlađih uzrasta od seniorskih osim za svoju mogu prijaviti još i za jednu stariju kategoriju.
Već u subotu 16. siječnja, s početkom u 14 sati, svoje će prvenstvo u dvorani Osnovne škole u Hodošanu igrati veterani i veteranke razvrstani u slijedeće kategorije: rođeni 1961. do 1970. godine, rođeni 1951. do 1960. godine, rođeni 1950. godine i stariji te veteranke, rođene 1975. godine i starije, uz uvjet da imaju prebivalište na području Međimurske županije. Prijave također prima voditelj županijskih liga Franjo Flac na tel/fax 390-539, a rok za njihovu dostavu je 10. siječnja 2010. godine.
(FF)

Izvor: 2853