Sport 03.10.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

ST. TENIS: Pobjeda i poraz Mihovljana

1. HRVATSKA LIGA-ISTOK (M) • 1. KOLO
Do pobjede u
sedmoj partiji
Zbog vezanog sustava natjecanja u prvom su kolu, tzv. međukolu, međusobno igrali sastavi koji su zajedno u paru, u pravilu teritorijalno najbliži. Zato je bilo dosta lokalnih derbija, uvijek interesantnih i neizvjesnih. A rezultatski najneizvjesniji bio je onaj između naših predstavnika MSTC Čakovca i Mihovljana, odigran u subotu u dvorani čakovečke 3. Osnovne škole, čiji je pobjednik odlučen tek u sedmoj, posljednjoj partiji. I kod jednih i drugih na otvaranju sezone priliku su dobili mladi igrači - Karlo Jambor, koji je u čakovečkoj ekipi zamijenio bolesnoga Brunu Damjana i Ivan Mikac, koji je zaigrao umjesto odsutnoga Tomislava Marušića. Za stol ovoga puta nisu izlazili niti treneri Samir Kučević i Robert Mikac, koji su često, kad je trebalo, znali podmetnuti leđa. Meč su bolje započeli domaći, koji su pobjedom Nikole Magdalenića nad Ivanom Mikacom poveli s 1:0 pa, nakon izjednačenja uspjehom Nine Bujana protiv Karla Jambora, i s 2:1 nakon što je Igor Tkalec savladao Nikolu Mikaca. Međutim, trend se zatim, pobjedom para Bujan/Nikola Mikac nad kombinacijom Čakovčana Magdalenić/Tkalec i izjednačenja na 2:2 i Bujana nad Magdalenićem okrenuo u korist Mihovljančana, koji su poveli 3:2. Još je tek u šestoj partiji, pobjedom nad Ivanom Mikacom, Tkalec uspio izjednačiti na 3:3, a u odlučujućoj, vrlo dinamičnoj i izjednačenoj, sedmoj partiji Nikola Mikac iskoristio je svoje veće iskustvo i s puno napora savladao neiskusnoga Jambora donjevši pobjedu Mihovljančanima. Tako interesantan nije bio varaždinski derbi između Igea Željezničara i STARR-a, koji su željezničarovci dobili s maksimalnih 4:0 kao i meč Obrtničke škole-Brod i petrinjske Mladosti u kojemu su istim rezultatom slavili Brođani. U ostale 2 utakmice Vukovar ‘91 svojim je susjedima iz Beloga Manastira prepustio tek 2 pobjede, a isto toliko uspio je Sračinec kao domaćin oduzeti igračima Podravke.
Rezultati: MSTC Čakovec - Mihovljan 3:4 (Magdalenić - I. Mikac 3:0, Jambor - Bujan 0:3, Tkalec - N. Mikac 3:0, Magdalenić/Tkalec - Bujan/N. Mikac 0:3, Magdalenić - Bujan 1:3, Tkalec - I. Mikac 3:0, Jambor - N. Mikac 1:3), Beli Manastir - Vukovar ‘91 2:4, STARR (Varaždin) - Igea Željezničar (Varaždin) 0:4, Obrtnička škola-Brod (Slavonski Brod) - Mladost (Petrinja) 4:0, Sračinec - Podravka (Koprivnica) 2:4.
• Parovi 2. kola, subota 6. listopada - u 11 sati: Beli Manastir - Podravka, Vukovar ‘91 - Sračinec, STARR - Mladost, Igea Željezničar - Obrtnička škola-Brod; u 17 sati: Beli Manastir - Sračinec, Vukovar ‘91 - Podravka, STARR - Obrtnička škola-Brod, Igea Željezničar - Mladost. Mihovljan i MSTC Čakovec su slobodni.
1. HRVATSKA LIGA ISTOK (Ž) - 1. KOLO
Ni partija
Mihovljančankama
u Šenkovcu
Lokalni derbi u ženskoj ligi između Šenkovca i Mihovljana, odigran u dvorani Osnovne škole u Šenkovcu, uvjerljivo su dobile domaće igračice. Šenkovčanke, iako bez bolesne povratnice iz Varaždina Anje Novak, nisu imale većih problema protiv Mihovljančanki, a rezultat možda i nije trebao biti tako visok da u partiji preokreta između Mije Stipan i Bojane Kolarić, najiskusnije igračice Mihovljana, Bojana nije propustila vodstvo od 10:5 u petom, iako je i Mia “prodala” tako veliku prednost u prvom setu. U ostalim partijama Ema Toplek bila je uvjerljivo bolja od Marte Cividini na otvaranju meča, Maja Pavleković prepustila je set Dori Cividini u trećoj partiji, a set su još Maji i Emi uspjele otrgnuti Dora i Bojana u igri parova.
Naš treći predstavnik u ligi Hodošan dobro je startao u sezonu donijevši bodove iz Žabnika. Na ruku Hodošančankama išlo je i to što je domaća MGK Drava nastupala bez svojih najboljih igračica Martine Jukić i Martine Milošević, koje još uvijek na moru zarađuju za studentski džeparac. Rezultat od 4:1, međutim, nije ostvaren tako lako i mogao je biti i drugačiji da ovosezonsko pojačanje iz Varaždina mlada Mihaela Brodar u trećoj partiji nije izvukla vodstvo Anje Vručine od 10:5 u trećem setu i zatim dobila i četvrti, a i igru parova Irena Purkat i Mihaela Brodar osvojile su tek u petom setu.
Veteranka Purkat s 2 pojedinačne i partijom u paru svakako je najzaslužnija za pobjedu, kojoj je već opisanom doprinjela i Brodar dok je kadetkinja Nikolina Zrna izgubila od u ovom meču prve domaće igračice Martine Marčec. I u ostale 2 utakmice postignuti su visoki rezultati. Dora iz Našica u Slavonskom Brodu s maksimalnih 4:0 pobijedila je neiskusni sastav Marsonie, a Koprivnica je u gostima kod Bjelovara 2 osvojila tek 1 pobjedu.
Rezultati: Šenkovec - Mihovljan 4:0 (E. Toplek - M. Cividini 3:0, Stipan - Kolarić 3:2, Pavleković - D. Cividini 3:1, Pavleković/E. Toplek - D. Cividini/Kolarić 3:1), MGK Drava (Žabnik) - Hodošan 1:4 (M. Marčec - Zrna 3:0, Lipić - Purkat 0:3, Vručina - Brodar 1:3, M. Marčec/Vručina - Brodar/Purkat 2:3, M. Marčec - Purkat 1:3), Bjelovar 2 - Koprivnica 4:1, Marsonia (Slavonski Brod) - Dora (Našice) 0:4, Mošćenica je bila slobodna.
• Parovi 2. kola, subota 6. listopada - u 11 sati: Bjelovar 2 - Dora, Koprivnica - Marsonia, Mošćenica - MGK Drava; u 17 sati: Bjelovar 2 - Marsonia, Koprivnica - Dora, Mošćenica - Hodošan, Mihovljan i Šenkovec su slobodni.
Franjo Flac

ŽL LIST MEĐIMURJE - Rekordnih 65 ekipa!

U utorak je u prostorijama STK Putjana održan Plenum Županijskih liga List »Međimurje« na kojem se raspravljalo o prijedlozima Izvršnog odbora Međimurskog stolnoteniskog saveza glede nove natjecateljske sezone liga. Za pohvalu je ponovno povećanje broja prijavljenih ekipa, kojih će u natjecanje krenuti rekordnih 65. Nove, kojima je izražena dobrodošlica su ekipe Svete Marije, USTA-e iz Belice, Rozika biroa i Čak-a iz Čakovca i Mihovljana 6. Zbog takvog broja natjecanje će se odvijati u 5 liga s po 10 ekipa i u šestoj podijeljenih u 2 skupine, A s 8 i B sa 7 sastava, koji će, nakon u skupinama po dvostrukom bod sustavu odigranom prvom dijelu, u drugom razigravati za plasman od 1. do 6., 7. - 12. te 13. - 15. mjesta.
Dosta je rasprave bilo o zahtjevu prvaka 2. Županijske lige u prošloj sezoni Male Subotice 1 da i u dolazećoj sezoni igra u 2. ligi, ali je ipak odlučeno da mora u 1. ligu, u koju se plasirala. Najviše polemika vodilo se o paralelnom pravu nastupa igrača/igračica registriranih kod Hrvatskog stolnoteniskog saveza za ekipe državnog ranga (Super liga, 1. HL, 2. HL) registriranim i pričuvnim sastavima svojih klubova - seniora u 1. i 2. Županijskoj ligi te seniorki, juniorki i juniora u 1., 2. i 3. ŽL i pogotovo igrača registriranih kod HSTS-a za klubove iz drugih županija ili Grada Zagreba za neku od ekipa prve 3 županijske lige iz klubova za koji su dotični u dosadašnjoj karijeri bili registrirani.
Na kraju je, na prijedlog predsjednika Saveza Dražena Korenta, odlučeno da se, s obzirom da su prijave ekipa s popisima igrača zaprimljene i da su na osnovu njih formirane lige, ova sezona igra po postojećim propozicijama, a da se krajem svibnja iduće godine sazove novi Plenum na kojem će se ponovo raspraviti ova problematika i eventualno redefinirati članak 4. propozicija, koji regulira pravo nastupa. Voditelj liga i naredne će sezone biti Franjo Flac iz Čakovca, a nepromijenjen je ostao i liga odbor u kojemu su uz voditelja Branko Lipić iz Draškovca i Dražen Herjavec iz Čakovca te zamjenici Juraj Cigler i Radovan Šarić oba iz Čakovca. Prihvaćen je i prijedlog da prvenstvo započne 20. listopada, kako je predložio Izvršni odbor, a predsjednik Saveza upoznao je nazočne da se od idućeg prvenstva Međimurja za veterane uvodi nova kategorija igrača od 33 do 39 godina kao Memorijal Nenada Vurušića, u spomen na u ožujku tragično preminulog stolnotenisača. (F.F.)

Izvor: 2997