Sport 17.06.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:40.

STK KOS/KOTORIBA SUMIRAO LANJSKI RAD

- Izražavam radost i zadovoljstvo što je na našoj skupštini, kao nikada do sada, toliki heterogeni sastav. Što su na njoj oni koji su tek ušli u stolnoteniske vode pa do onih koji se približavaju šestom desetljeću života, što su na njoj roditelji tih mladih, istaknuo je Ivan Špicar, predsjednik STK Kos/Kotoriba, na godišnjoj izvještajnoj skupštini.
- Ti najmlađi su naš najveći klupski dobitak i njegova budućnost, rekao je Stjepan Vidović koji u klubu, uz pomoćnika Igora Munke, radi s njima u oformljenoj stolnoteniskoj školi. Rekao je kako je to jedan razred od 23 igrača podijeljenih u skupinu naprednih i onih koji su tek uzeli reket u ruke, a da im on pristaje dokazali su svojim ostankom u školi koja je počela lani u rujnu i potrajat će do lipnja ove godine, obuhvaća djecu uzrasta od 7-12 godine gdje je omjer 12:11 u korist djevojčica. Špicar je glede toga iznio ponos, dodavši kako je stolni tenis najzahtjevniji sport za ovu populaciju zbog čega su ga mnogi u ranijem periodima napuštali.
- U tom periodu nužna im je i roditeljska potpora, jer ako ona izostane djeca ostanu sama, ostaju rijetki uporni, a oni koji „zagriznu“ do kraja ostat će u tom sportu iz kojeg, rečeno slikovito, povratka nema. Ovaj put su roditelji stali uz svoju djecu, postali su naši članovi pa i sponzori jer ih voze na početna natjecanja, a sudjeluju i u sufinanciranju sportske opreme. Jednom riječju, postali su naši članovi, a što nam mnogo znači, podvukao je klupski predsjednik.
Pored stolnoteniske mladosti valja istaći šest natjecateljskih ekipa koje su se natjecale od Regije sjeverozapadne Hrvatske kroz one u županijskim ligama. Imali su predstavnike u I., III., IV. i V.b Županijskoj ligi Međimurskog stolnoteniskog saveza. - Ističem kako svaka od ovih liga broji 10 ekipa, prvenstvo se igra dvokružno preko 18 kola, a što je ukupno 90 utakmica i još 17 utakmica Regije što ukupno iznosi 107 utakmica ili 53 u našoj dvorani gdje smo igrali utakmice, istaknuo je Špicar. Spomenuo je i pojedinačna natjecanja, kao što su TOP 12 po ligama, pojedinačnom prvenstvu Međimurja, veteranskim turnirima, pojedinačnom prvenstvu Kotoribe, a na kraju natjecateljske sezone su na inicijativu roditelja, čija djeca polaze Stolnotenisku školu, organizirali Obiteljski turnir. Imali su čak i svoje predstavnike na Europskom veteranskom prvenstvu koje je lani bilo u Poreču. Na njemu su sudjelovala 3 klupska igrača: Vinko Legin, Željko Dolenec i Dražen Radmanić. Dvojac prvih je, između 128 igrača, tek u razigravanju ispao u borbi za plasman, dok Dražen Radmanić nije prošao skupinu pa je u razigravanju utješne skupine bio među 32 najbolja europska veterana. Sumirajući sezonu, Špicar je rekao kako je sezona bila duga i naporna naglasivši:
- Kada se sport voli, kao što mi volimo stolni tenis, onda to nije problem. Mali problem predstavljaju tek financije koji nikad dosta. Tu prije svega želim zahvaliti Općini Kotoriba na redovnoj financijskoj dotaciji. Od njih i nadalje očekujemo dobru suradnju kao i dano obećanje da će nam pomoći kod nužne adaptacije dvorane. Izražavamo zahvalu braći Kos, Josipu i Željku, glavnim klupskim sponzorima na odličnoj suradnji. Zahvaljujem se i Sušari Siladi Kotoriba što nas je financijski pomogla, konačno hvala svima koji su ugradili sebe i svoja sredstva u naš rad, rekao je na kraju.
Kako dalje? Istaknute su 4 programske odrednice koje sadrže nastavak rada u Stolnoteniskoj školi, u Regionalnoj ligi stvoriti uvjete za kvalifikacije za ulazak u II. stolnotenisku ligu, zadržati ugled natjecateljski ekipa na razini županije te prići nužnoj adaptaciji sportske dvorane koja im je dana na upravljanje od strane općine Kotoriba, a za što su iz svog skromnog klupskog proračuna izdvojili 5.500 kuna.
Mladen Grubić

Izvor: 2877