Sport 26.08.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

STOLNI TENIS: Manje polaznika u kampu

Od ponedjeljka do petka prošlog tjedna stolnoteniska dvorana Sportskog doma i igralište NK Slobode u Mihovljanu ugostili su polaznike ljetnog kampa Svaki tjedan - sport jedan. Pokrovitelj kampa je Zajednice sportskih udruga grada Čakovca, a tehnička organizacija bila je prepuštena Stolnoteniskom klubu Mihovljan. Brojem od 45 polaznika kamp nije razočara, iako je okupio znatno manje djece od prijašnjih godina, čemu opravdanje može biti istovremeno održavanje kampova plivanja, streličarstva i cheerleadinga, ali i pogrešno objavljivanje natječaja za prijave u medijima. Razočaranje za domaćina može biti tek podatak da je među polaznicima iz Čakovca i okolnih naselja opet, kao i prethodne dvije godine, najmanje njih, samo dvoje, bilo iz Mihovljana, naselja s velikom stolnoteniskom tradicijom pa se postavlja pitanje zašto je u Mihovljanu splasnuo interes za stolni tenis i da li su Mihovljančani stvarno prestali voljeti stolni tenis?
Voditeljica kampa i ove je godine bila prof. Ivana Nikolić, bivša vrhunska mihovljanska stolnotenisačica i državna kadetska reprezentativka, a pomagali su joj Sara Mikac i Davor Matotek, koji su djeci imali što pokazati. Bilo je tu dječaka i djevojčica, koji su već prošli prijašnje kampove ili su članovi nekih od klubova, a bilo je i mnogo onih koji su u ruke prvi put primili stolnoteniske rekete i osjetili čari ovog lijepog i u našoj županiji popularnog sporta. I upravo su se ti početnici najviše trudili da bi preko mrežice vratili što više loptica, a već i nakon prvih kontakata s lopticom mnogi od njih pokazali su svoj talent i bila bi velika šteta da se ne uključe u rad nekog od klubova da bi taj talent i iskoristili. U petak, zadnjeg dana kampa, odigrali su završne turnire, podijeljen i u skupine ovisno o svojem stolnoteniskom iskustvu i dobi.
Među djevojčicama, koje već imaju neko stolnotenisko iskustvo, najbolja je bila Kristina Kapelari ispred Lucije Marčec, Marije Močnik i Pie Klaić, a među dječacima Ivan Novak iza kojeg su se na drugo, treće i četvrto mjesto plasirali Filip Turk, Vlatko Dolenec i Marko Kolac. Najinteresantnija je bila skupina najmlađih, čistih početnika, u kojoj su se zajedno natjecali i dječaci i djevojčice, kojima su bila dozvoljena i neka odstupanja od pravila, u kojoj je pobjeda je na kraju pripala Petru Gašpariću ispred Hrvoja Novaka, Petra Želežnjaka i Ane Novak, koja je četvrtim mjestom spasila čast najmlađih djevojčica. (Franjo Flac)

Izvor: 2887