Sport 13.10.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

STOLNI TENIS: Mihovljančani iznenadili

U subotu je, odigravanjem utakmica 1. kola, počelo natjecanje u 1. Hrvatskoj ligi istok za igrače. Među 10 ekipa Međimursku županiju zastupaju Mihovljan i MSTC Čakovec, dok je, kako smo vas već u najavi sezone izvijestili, od natjecanja odustao sastav Šenkovca. Mihovljančani su gostovali kod STARR-a u Varaždinu i iznenadili favorizirane domaćine te tako već na početku sezone osvojili značajne bodove. Junak pobjede bio je aktualni prvak županije Nino Bujan, koji je savladao Martina Vidačeka i Denisa Petričevića, a s Robertom Mikacom sudjelovao je i u pobjedi para nad domaćom kombinacijom Petričević/Preksavec. Važnu pobjedu, kod rezultata 1:1, slavio je Nikola Mikac protiv Borisa Preksavca, a veteran i trener Robert Mikac, koji je zaigrao umjesto fakultetskim obavezama spriječenoga Tomislava Marušića, unatoč porazu od Petričevića u otvaranju meča, svoj je obol dao u pobjedi para. Ekipa MSTC Čakovca nije mogla ravnopravno parirati glavnom favoritu za osvajanje prvoga mjesta, koprivničkoj Podravci. Pobjedom Igora Tkalca nad Jurašićem u trećoj partiji meča Čakovčani su osvojili počasni bod, a sve ostale partije izgubili su bez dobivenoga seta pa će priliku za prve pobjedničke bodove morati pričekati protiv slabijih protivnika. Meč je započeo najmlađi domaći igrač Bruno Damjan, koji protiv iskusnoga internacionalca iz ekipe Podravke Lončara nije imao nikakve šanse za iznenađenje, a već u prvom setu druge partije bilo je vidljivo da niti Nikola Magdalenić ne može ništa napraviti protiv Belića. Najbliže bar dobitku seta domaćini su bili u igri parova, ali su iskusni Belić i Lončar Damjanu i Tkalcu u finišu setova odigrali najbolje. Meč je zaključen porazom Damjana od Belića u partiji, koju su oba igrača iskoristila za dobar trening. U ostalim susretima Vukovar ‘91 slavio je s 4:2 na gostovanju kod novajlije u ligi Beloga Manastira, a svoj debi u ligi, kao domaćin, porazom od 4:1 od Obrtničke škole-Brod iz Slavonskoga Broda, završila je ekipa Virovitice. Najuvjerljiviju pobjedu, 4:0, ostvarila je ekipa Kutine, u Petrinji protiv domaće Mladosti, ali taj je meč možda bio i najuzbudljiviji, jer su 3 partije završile rezultatom 3:2, ali sve u korist Kutinjana.
Rezultati: Beli Manastir - Vukovar ‘91 2:4, STARR - Mihovljan 1:4 (Petričević - R. Mikac 3:0, Vidaček - Bujan 1:3, Preksavec - N. Mikac 1:3, Petričević/Preksavec - Bujan/R. Mikac 1:3, Petričević - Bujan 1:3), MSTC Čakovec - Podravka 1:4 (Damjan - Lončar 0:3, Magdalenić - Belić 0:3, Tkalec - Jurašić 3:0, Damjan/Tkalec - Belić/Lončar 0:3, Damjan - Belić 0:3), Mladost - Kutina 0:4, Virovitica - Obrtnička škola-Brod 1:4.
Poredak: 1. - 4. Kutina, Mihovljan, Podravka i Obrtnička škola-Brod 2 boda, 5. - 8. MSTC Čakovec, STARR, Virovitica i Mladost 1 bod.
Parovi 2. kola, subota 22. listopada - u 11 sati: Beli Manastir - Obrtnička škola-Brod, STARR - Virovitica, MSTC Čakovec - Kutina (dvorana 3. OŠ), Podravka - Mladost; u 17 sati: Mihovljan - Virovitica (Sportski dom Mihovljan) - Virovitica, Vukovar ‘91 - Obrtnička škola-Brod, MSTC Čakovec - Mladost, Podravka - Kutina.

1. HRVATSKA LIGA ISTOK (Ž) - 1. KOLO
Šenkovčanke bez
gubitka seta
Utakmica 1. kola između Šenkovca i Hodošana trebala je biti međimurski derbi. I unatoč činjenici da su obje ekipe u novu sezonu ušle sa znatno izmijenjenim i oslabljenim sastavima. Šenkovčanke su za subotnji meč svoje protivnice dočekale sa svim raspoloživim snagama, ali su gošće stigle s pomlađenim sastavom, bez veteranki Irene Purkat i Milene Horvat. Zbog toga je trener Šenkovca Zoran Vidović za stol također poslao mladu ekipu, bez kapetanice Maje Pavleković, a u pričuvi je ostavio i svoju ponajbolju igračicu Emu Toplek. Unatoč tome igračice domaćega sastava neiskusnim gošćama nisu dozvolile da osvoje niti set pa je meč završen za samo 40 minuta. U ekipi Šenkovca debitirale su Varaždinke Mia Stipan, koja je u otvaranju meča uvjerljivo nadigrala Nikolinu Jurčec i Nika Jakopović, koja je u drugoj partiji bila još uvjerljivija protiv Julije Švec. Nešto interesantnija bila je tek treća partija između najmlađe Šenkovčanke Petre Vugrinec i Nikoline Zrna, čiji je drugi set završio rezultatom 17:15 za Petru, a meč su, lakom pobjedom protiv Švec i Zrne, zaključile Jakopović i Stipan. Do prve, ali tijesne, pobjede, koja je odlučena tek u sedmoj partiji, protiv drugoga sastava Varaždina, došle su igračice MGK Drave iz Žabnika, a derbi kola između Vodovoda iz Osijeka i Dore iz Našica s maksimalnih 4:0 pripao je mladim Osječankama.
Rezultati: Šenkovec - Hodošan 4:0 (Stipan - Jurčec 3:0, Jakopović - Švec 3:0, Vugrinec - Zrna 3:0, Jakopović/Stipan - Švec/Zrna 3:0), Varaždin 2 - MGK Drava 3:4, Vodovod - Dora 4:0, Mihovljan i Mošćenica bili su slobodni.
Poredak: 1. - 3. Šenkovec, Vodovod i MGK Drava 2 boda, 4. - 6. Varaždin 2, Hodošan i Dora 1 bod, 7. - 8. Mihovljan i Mošćenica 0.
Parovi 2. kola, subota 22. listopada - u 11 sati: Mihovljan - Mošćenica (Sportski dom Mihovljan), Varaždin 2 - Dora, MGK Drava - Vodovod; u 17 sati: Varaždin 2 - Vodovod, MGK Drava - Dora; Hodošan i Šenkovec su slobodni.
Franjo Flac

U SUBOTU POČETAK SEZONE U
Županijskim ligama list MEĐIMURJE...
Nova sezona Županijskih liga List MEĐIMURJE ponovo je bogatija za 1 ekipu u odnosu na prethodnu pa će one startati s njih 63. Odlukom Plenuma klubova oformljeno je prvih 5 liga s po 10 ekipa i šesta s 13, koja će biti podijeljena u 2 skupine, sa 7, odn. 6 ekipa podijeljenih po teritorijalnom principu. Izmijenjen je članak 4. Propozicija, koji dozvoljava nastup za ekipe u 1. i 2. županijskoj ligi i igračima seniorskog uzrasta, koji nastupaju za vodeće ekipe svojih klubova u 1. i 2. hrvatskim ligama. Pa čak i onima, koji su na početku sezone potpisali za klubove iz druge županije ili Grada Zagreba, da brane boje ekipa svojih bivših klubova. Time će se sigurno povećati kvaliteta 1. i 2. županijske lige, ali i umanjiti šanse za osvajanje vodećih pozicija ekipama iz klubova ograničenih na županijski rang. Također je ograničio broj igrača s prebivalištem van naše županije, koji nisu registrirani kod Hrvatskog stolnoteniskog saveza, za ekipe županijskih liga na jednog, čime se praktično pravo nastupa u ligama ograničilo na Međimurce. Voditelj liga i u novoj će sezoni biti Franjo Flac iz Čakovca.

... i Drugoj hrvatskoj ligi sjever
Povećan je i broj ekipa prijavljenih za natjecanje u Drugoj hrvatskoj ligi sjever, do prošle sezone službeno trećoj, ili kako smo je nazivali regionalnoj ligi u kojoj će se natjecati 14 ekipa. Među njima su i sastavi Šenkovca, Kos-Kotoribe, ČSTK-a te 1. i 2. ekipa Putjana. Liga je podijeljena u 2 skupine od po 7 ekipa od kojih će po 3 prvoplasirane iz svake skupine u drugom dijelu prvenstva razigravati za plasman od 1. do 6., a preostale od 7. do 14. mjesta. Novina je da se, iako liga ima prefiks “hrvatska” i pod ingerencijom je Hrvatskog stolnoteniskog saveza, Savez “odrekao” financiranja voditelja (i nadalje Zvonimir Gašparac iz Varaždina) pa će tu financijsku obavezu morati preuzeti prijavljeni klubovi. (ff)

Izvor: 2946