Sport 28.01.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

STRELIČARSTVO: 6 medalja u Zagrebu

Protekle subote Zagrebački streličarski savez organizirao je otvoreno prvenstvo Zagreba na kojem je nastupilo 110 streličara iz Slovenije, BiH te Hrvatske. Naši streličari iz SK „Katarina Zrinski“ nastupili su sa 16 natjecatelja i osvojili 6 medalja. U stilu standardnog luka među seniorima Jurica Zrna osvojio je srebrnu medalju. U stilu tradicionalni luk svoj prvi nastup sa ovim lukom imao je Goran Cmrečak i odmah osvojio zlatnu medalju. U stilu olimpijskog luka među kadetkinjama izvrsno je pucala Regina Novak i osvojila srebrnu medalju dok je Marija Rojko zauzela peto mjesto.
U konkurenciji kadeta Karlo Grudić zauzeo je četvrto mjesto a Vinko Kovač i Jan Siročić zauzeli su peto i šesto mjesto. Nino Bulat bio je 12. među juniorima, a Vanda Kipke osvojila je srebrnu medalju.
U seniorskoj konkurenciji i ovaj put bez premca bio je Krešimir Štrukelj i sa 582 kruga lako osvojio zlatnu medalju, Božidar Vurušić zauzeo je 9. mjesto, Karlo Cilar 10., Boris Ferlin dobro je pucao prvu seriju ali je u drugoj popustio i na kraju zauzeo 14. mjesto, Mladen Kodba bio je 16. a Lovro Gradišer 19. U veteranskoj kategoriji Mihael Štebih osvaja zlatnu medalju isto kao i na prošlom turniru.
• Do prvenstva države ostalo je mjesec dana i još dva turnira na kojima će neki streličari pokušati ispuniti normu. (Š)

Izvor: 3014