Sport 06.04.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

STRELIČARSTVO: Državni rekord Mihaela Štebiha

Ove subote SK “Grebengradski streličari” iz Novog Marofa organizirao je FITA turnir koji je okupio streličare iz čitave Hrvatske. Streličari “Katarine Zrinski” nastupili su s 11 natjecatelja i osvojili 8 medalja. U najmlađoj kategoriji do 12 godina u stilu standardnog luka među dječacima Izak Feher osvojio je zlatnu medalju, u istoj skupini u olimpijskom luku Luka Križaić brončanu medalju, dok je među dječacima do 14 godina u olimpijskom luku Karlo Grudić zauzeo je 4. mjesto. Kod kadetkinja u stilu olimpijski luk Marija Rojko osvojila je drugo a Regina Novak treće mjesto. Kod kadetkinja u stilu goli luk Vanda Kipke osvojila je zlatnu medalju, a u konkurenciji kadeta složenim lukom Stephan Šalamon 6. mjesto.
Nastupivši u seniorskoj konkurenciji u stilu olimpijski luk Krešimir Štrukelj nakon finalnih borbi u dvoboju za zlato u dodatnom raspucavanju s jednom strelom ipak gubi za jedan krug i osvaja 2. mjesto, a Božidar Vurušić osvojio je 6. mjesto. U stilu goli luk Goran Cmrečak pucao je odlično i postavio novi osobni rekord s 1209 krugova a nakon finalnih borbi osvojio je prvo mjesto. Među veteranima u stilu olimpijski luk nastupio je Mihael Štebih i postavio novi državni rekord za veterane na 60 metara s 308 krugova, a na kraju osvojio prvo mjesto.
Ovim turnirom počela je vanjska sezona a streličari “Katarine Zrinski” organiziraju turnir 30. travnja, za Dan Županije ispod zidina dvorca Zrinskih. (Š)

Izvor: 2919