Sport 19.11.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

Suradnja gimnastičara i INA-e

Sportski direktor Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan Mario Vukoja i direktorica sektora korporativnih komunikacija INA Industrije nafte d.d. Marina Burazer potpisali su ugovor o suradnji. U prisustvu našeg srebrnog olimpijca Filipa Udea i predsjednika Hrvatskog gimnastičkog saveza Stevice Tkalčeca suradnja je zaključena stiskom ruku potpisanog dvojca i izjavama u kojima su sve strane izrazile predanost svojim zadacima.
- Ovo je naša prva suradnja s kompanijom koja radi u internacionalnim okvirima i laska što su prepoznali naše potencijale. Gimnastika je, kao bazični sport, u našoj zemlji još uvijek na marginama, ali vrhunski rezultati koje postižemo su ipak promijenili percepciju i istančali osjećaj javnosti za ovaj lijepi sport. Nadamo se da će naša suradnja s Inom trajati za cijelog olimpijskog ciklusa, do održavanja Olimpijskih igara u Rio de Janeiru 2016. godine, no to će uvelike ovisiti o nama i učinit ćemo sve da opravdamo povjernje - rekao je M. Vukoja.
- Kao društveno odgovorna kompanija INA je od svog osnutka veliki prijatelj sporta te ni trenutka nije dvojila pružiti podršku Gimnastičkom klubu Marijan Zadravec-Macan. Brojni međunarodni rezultati bili su poticaj mnogim mladim sportašima da baš gimnastiku odaberu kao svoju disciplinu te se nadamo kako će ih biti još i više. Filipu želimo mnogo uspjeha, ne sumnjamo kako vrhunski rezultati neće izostati - rekla je Marina Burazer.
Predsjednik HGS-a Stevica Tkalčec je naglasio kako ima spoznaje da će Hrvatski olimpijski odbor ubrzo imati nove odgovore na potrebe hrvatskog vrhunskog sporta.
- HOO je u pregovorima s hrvatskim kompanijama i mislim da ćemo u kratkom roku znati precizne odgovore na to u kojoj će mjeri hrvatski gospodarstvenici sudjelovati u financiranju HOO-a, preciznije u financiranju pojedinih saveza pa tako i Gimnastičkog saveza - rekao je S. Tkalčec.

A. Ličanin

Izvor: 3004