Sport 01.03.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

SVJETSKA SPEEDWAY ELITA TRENIRA U DONJEM KRALJEVCU

Počela je speedway sezona na stazi stadiona Millenium u Donjem Kraljevcu na kojoj su vozači Speedway kluba Unia nedavno odradili prvi trening. Bio je to ujedno prvi trening održan u Europi jer samo je ova staza toliko dobro održavana i spremna za uporabu na niskim temperaturama. Staza je iznajmljena klubovima, reprezentacijama i vozačima cijeli mjesec, tako će ovdje trenirati svjetske speedway zvijezde poput Leigha Adamsa, Nickija Pedersena, Sebastiana Ulameka i mnogih drugih.
- Stazu smo uređivali cijeli mjesec, skinuli snijeg s površine, navozili suhi materijal. Sva raspoloživa sredstva tvrtke nalaze se na stazi - od kamiona, bagera, gredera i traktora. Mislim da će ovo biti odličan početak sezone, a prednost kakvu imamo ovdje, klimatsku i tehničku, uvidjeli su vozači iz cijele Europe. Jedini smo stadion na kojem se trenira već u veljači. Za usporedbu, među europskim stazama najranije se otvara ona u Italiji, ali tek krajem ožujka. Vrijeme u Poljskoj ove je godine bilo iznimno nepovoljno, pa svi isprobavaju motore kod nas - kaže Zvonimir Pavlic.
Prvi su na stazi Milleniuma bili vozači poljskog kluba Jurice Pavlica Unia Leszno, a poslije njih stigli su vozači iz Švedske i Danske (Risager, Vissing, Lindback, Gjedde te cijela danska reprezentacija na čelu s Nickijem Pedersenom, svjetskim prvakom). Najavljeni su klubovi iz poljske ekstra-lige: Zielona Gora, Gorzow, Torun, Gdansk te krajem mjeseca danski prvoligaš Holsted s vozačima na 500 i 80 ccm.
Smještajni kapaciteti u Donjem Kraljevcu bit će popunjeni tijekom cijelog ožujka, čime se i Međimurje u svijetu promovira kao sportska destinacija. Speedway club Unia jedan je od najvećih promotora novog oblika turizma te vozačima, fanovima i sportskim djelatnicima omogućava da iskoriste ljepote i ponudu Međimurja. Oduševljeni su ljubaznošću, gostoprimstvom i ponudom ove regije, što nam je svima odlična reklama za sezonu koja slijedi i u kojoj će najvažniji događaj biti Grand prix u kolovozu. (Darija Pavlic)

Izvor: 2862