Sport 01.06.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

TENIS: Briljatna Iva Mekovec

Iva Mekovec bila je senzacija turnira u Milanu. Do polufinala je dobila sedam utakmica, tri u kvalifikacijama, četiri u glavnom turniru. Pri tom je izgubila samo dva seta, u 3. kolu kvalifikacija i prvi u četvrtfinalu. Ipak, ono što je iznad svega je podatak o renkingu. Od osam četvrtfinalistica, samo su tri djevojke izvan top 20. Čehinja Petra Rohanova (36), Ruskinja Jelisaveta Kuličkova (81), te Iva Mekovec koja je 365! Nakon Milana više ništa neće biti isto za 16-godišnju Ivu.
U prvom kolu glavnog turnira bila je bolja od Ruskinje Vasilyeve 6:4 6:2, u drugom od Rumunjke Cadar 6:3 6:0, u trećem Ukrajinke Kovalets 6:4 6:0. U dramatičnom dvoboju četvrtfinala Mekovec je nadigrala 4. nositeljicu Paragvajku Gonzalez, 7. juniorku svijeta. Izgubila je prvi set 2:6, jednako glatko uzvratila u drugom setu 6:1, da bi u trećem otišle do tie-breaka u kojem je Mekovec bila apsolutno uvjerljiva. U polufinalu protiv Crnogorke Kovinić, 16. juniorke na svijetu, Iva nije imala snage. Nakon sedam odigranih susreta i uvjerljivih pobjeda, poražena je 6:2 6:1. No, Iva je ulaskom u polufinale jednog od najjačih svjetskih juniorskih turnira pokazala da spada u sam vrh ne samo hrvatskog, već i svjetskog juniorskog tenisa.

2. HRVATSKA LIGA
Pobjede Punčeca
Nakon početna dva poraza protiv Karlovca i Osijeka, seniorki Punčeca zabilježili su dvije pobjede. Istim rezultatom 6:3 ostvarene su pobjede protiv momčadi TK Pećine iz Rijeke i TK Tenis teama iz Umaga.
Pobjede protiv Riječana ostvarili su Mitja Zajšek, Petar Kaučić, Tomislav Hublin i Bojan Jaklin u pojedinačnim susretima te parovi Zajšek / Švenda i Žličar / Hublin. Protiv momčadi Tenis Teama pojedinačne pobjede ostvarili su Mitja Zajšek, Tomislav Hublin te Marko Munđa i Sebastijan Brica bez borbe. Pobjede u parovima pripale su parovima Zajšek / Žličar i Švenda / Brica.

OP ZAPREŠIĆA DO 16
Bruno Babić osvojio turnir
U Zaprešiću je održan turnir za juniore i juniorke do 16 godina iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza. Petnaestogodišnji igrač Punčeca Bruno Babić osvojio je turnir pobijedivši redom Mlinara (TK I Team) 6:0 6:0, Golca (TK Ponikve) 6:4 6:2, u polufinalu Tomislava Kovču (HATK Mladost) 5:7 6:1 6:3 i u finalu Renea Radavkovića (TK Globus) 7:6 2:6 6:3.
Na istom turniru Borna Novak plasirao se u četvrtfinale turnira gdje je zaustavljen od Tomislava Kovče 6:3 4:6 6:3.

FORMA KUP VARAŽDIN DO 16
Polufinale za Lanu Novković
Lana Novković ostvarila je dobar rezultat plasmanom u polufinale Forma Kupa, turnira za juniore i juniorke do 16 godina koji se održava u organizaciji TK Varteks Varaždin. Pobjedama protiv Laure Mećava (TK Ponikve) 7:5 6:3 i Lare Horg (TK Varaždin) plasirala se u polufinale turnira gdje je bez borbe izgubila susret protiv Zadranke Lucije Radović.

Izvor: 2927