Sport 10.08.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

U DUNJKOVCU-PRETETINCU: Međunarodni nogometni turnir mladih

U Nogometnom klubu “Međimurec” (Dunjkovec - Pretetinec) završili su sve pripreme oko organizacije 13. po redu tradicionalnog međunarodnog turnira mladih (dječaka rođenih 1999. godine i mlađih). Koji će se na igralištu “Međimurca” održati u Dunjkovcu-Pretetincu u subotu i nedjelju, 13. i 14. kolovoza pod geslom “Nogometnom protiv droge i drugih poroka današnjice”.
Pokrovitelji turnira uz općinu Nedelišće i Hrvatski nogometni savez u čijem se međunarodnom kalendaru natjecanja ovaj popularni turnir nalazi, su i Međimurski nogometni savez, Zajednica sportova Međimurja i Međimurska županija. Nastupit će 10 ekipa podijeljenih u dvije grupe, naslov pobjednika brane mladi zagrebačkog Dinama, do sada najviše puta pobjednici turnira.
U 1. grupi igraju pioniri: Maribora, Dinama (Zagreb), Splita, čakovečkog Međimurja i Slaven Belupa iz Koprivnice, dok su u drugoj grupi: Hajduk (Split), Varaždin, Željezničar (Sarajevo), Sturm (Graz) te domaćin Međimurec.
Na čelu Organizacijskog odbora je Ivan Ganzer, Natjecateljsku komisiju vodi Jerko Treska, a Izvršni odbor Branko Horvat. Izabrat će se po tradiciji najbolji vratar, igrač, strijelac i najmlađi igrač turnira.
Početak turnira je u subotu u 10 sati, isti dan u 15 sati je svečano otvaranje, a finalni susret je u nedjelju u 18 sati, nakon čega će se podijeliti nagrade i proglasiti najbolji. U oba dana održavanja turnira domaćin je za gledatelje, a očekuje ih se ponovo veliki broj, priredio bogati kulturno-umjetnički i kulinarski program. (Josip Freiler)

Izvor: 2937