Sport 25.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

U NEDJELJU: Biciklima međimurskim putevima

Povodom Dana Međimurske županije (30. travnja), Svjetskog dana zdravlja (7. travnja) i Dana planeta Zemlje (22. travnja), a kao i prijašnjih 8 godina, i ove će godine Međimurski savez sportske rekreatcije “Sport za sve” i Međimurska županija organizirati manifestaciju BIMEP - Biciklima međimurskim putevima, i to u nedjelju, 27. travnja.
Diljem Međimurja biti će 16 punktova, s kojih će se od 9 sati građani moći uključiti i biciklom proći dionicu ili što više njih po vlastitoj želji i mogućnostima (najduža trasa, koja će obići gotovo sva veća mjesta u Međimurju, duga je oko 150 kilometara). Punktovi će biti otvoreni do 18 sati, na kojima će dežurati osobe koje će učesnicima davati osvježavajuće napitke. Hitna pomoć će stalno biti u pripravnosti, kao i prometna policija radi osiguranja prometa i većih grupa.
Također, i ove godine osiguran je servis bicikala, koji će sa svojim vozilom obavljati tvrtka BECIKLIN iz Preloga, dok je komplete za popravak guma (koji se nalaze na svim punktovima) osigurala trgovina BIKE POINT Radotić iz Čakovca koja će od 9 do 11 sati u Čakovcu (prostor kod punkta) po potrebi pregledati i popraviti bicikl. Uključenje na manifestaciju (startnina) naplaćuje se 5 kuna.
● PUNKTOVI će biti u sljedećim mjestima - Kotoriba: prostor ispred zgrade DVD-a (ulica Kralja Tomislava - prije pruge); Donja Dubrava: u dvorištu Doma kulture Zalan; Sveta Marija: uz glavnu cestu (ispred kaffe bara „Swing“); Donji Kraljevec: prostor kod ulaza u trgovinu METSS na glavnoj cesti (poslije rampe); Prelog: na glavnoj cesti u centru naselja; Domašinec: prostor ispred Doma kulture u centru naselja (na glavnoj cesti); Orehovica: autobusno stajalište u centru naselja (u blizini rotora); Čakovec: drvena kućica na Trgu Republike; Pušćine: prostor kod Vatrogasnog doma (na glavnoj cesti - nasuprot „Mamice“); Macinec: u dvorištu Osnovne škole u Macincu (kod ulaza u školu); Gornji Mihaljevec: prostor ispred društvenog doma/kafića (u centru u blizini crkve); Lopatinec (Sv.Juraj na Bregu): prostor ispred stare općinske zgrade (podno crkve); Štrigova: autobusno stajalište u centru naselja (nasuprot ulaza u Ljekarnu); Sveti Martin na Muri: autobusno stajalište u centru naselja (kod stare osnovne škole); Podturen: uz autobusno stajalište u centru naselja (u blizini crkve); Mursko Središće: prostor nasuprot autobusnog kolodvora (na glavnoj cesti - Martinska ulica). (a.r.)

Izvor: 3078