Sport 26.11.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

Zimsko malonogometno prvenstvo od 21. prosinca

Zbog nekorektnog odnosa odgovornih prema organizatoru i nepristupačne cijene, nakon 29 godina neće se igrati u Graditeljskoj školi u Čakovcu!

Održana je 10. sjednica Izvršnog odbora Međimurskog nogometnog saveza kojoj je od 13 prisustvovalo 11 članova. Nije prisustvovao dopredsjednik Saveza Nenad Marčec koji je zbog incidenta u Nedelišću na utakmici 3. HNL sjever Nedelišće - Međimurje kažnjen sa 6 mjeseci zabrane vršenja svih funkcija u nogometu. On se ispričao članovima IO-a i nogometnoj javnosti za svoj nepromišljen potez.
Glavna točka dnevnog reda bila je organizacija jubilarnog, 30. po redu, malonogometnog prvenstva Međimurja, koje bi trebalo početi 21. prosinca, a završiti 6. siječnja 2013. godine. Rok za prijave je 18. prosinac do 12 sati u MNS, a igrat će se kao i do sada u kategoriji seniora za što kotizacija po ekipi iznosi 700 kuna, veterana (rođenih 1979. godine i starijih) uz kotizaciju od 500, te pionira (r. 1997. godine i mlađih) uz kotizaciju od 200 kuna.
Nagrade kao i kotizacija ostaju iste kao i protekle godine kada je nastupilo 84 ekipa (44 seniora, 12 veterana i 28 pionira) pa će pobjednik kod seniora dobiti nagradu od 20.000 kuna, veterana 4.000 i pionira 2.500 kuna, predviđene su i nagrade drugo i trećeplasiranoj ekipi, najboljem vrataru, strijelcu… Ove će se godine utakmice igrati u sportskim dvoranama u Kotoribi, Maloj Subotici, Murskom Središću, najvjerojatnije II. OŠ u Čakovcu i Prelogu gdje će se odigrati i završnica. Natjecanje će voditi posebna komisija u sastavu: Mato Kljajić, Stjepan Križarić, Damir Cilar, Robert Čižmešija, Dragutin Vuk, Alojzije Sobočanec i Damir Dominić.
Od ostalih pitanja o kojima je vođena rasprava spominjemo da će proljetni dio prvenstva u 1. ŽNL početi 3. ožujka 2013. godine, u 2. ŽNL 10. ožujka, 16. ožujka igra se četvrtfinale juniorskog kupa, 18. ožujka s prvenstvom počinju veterani, 27. ožujka na rasporedu ječetvrtfinale seniorskog kupa, a 7. travnja počinje prvenstvo u 3. ŽNL. Odlučeno je također da se sa po 3.000 kuna pomognu međimurski trećeligaši: Čakovec, Međimurje, Polet, Nedelišće, Mladost i Graničar, isti iznos dobit će i član 1.ŽNL Pušćine čije je igralište oštećeno u nedavnim poplavama, a ŽNK-u Trnava iz Goričana koji ove godine slavi 15 godina uspješnog djelovanja donirat će se komplet sportske opreme.
Međimurski nogometni savez aktivno se uključio u organizaciju trenerskog seminara u Nedelišću za PRO B (21 kandidat Međimurja) i onog za C trenere gdje je to zvanje steklo 16 kandidata izu Međimurja. Treneri uskoro osnivaju svoju Udrugu pa je i za to dano “zeleno svjetlo” MNS-a. Pomoglo se i oko organizacije međunarodnog tradicionalnog turnira mladih NK Međimurca, sportsku opremu dobili su pobjednici mladih kategorija - Liga MNS-a… Trenutno, Međimurski nogometni savez ima 94 registrirana kluba od čega je 12 malonogometnih i 2 ženska s 5.242 registrirana nogometaša i nogometašica. Ovo je podatak nakon što su se kao novi klubovi registrirali ŽNK Katarina Zrinska Čakovec i malonogometni klubovi BSK Belica i Cafe bar Zeitgeist Čakovec. Na kraju je određena i službena delegacija Saveza koja će u Zagrebu prisustvovati proslavi 100. obljetnice HNS-a.
Josip Freiler

Izvor: 3005