Sport 03.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:58.

Župan Posavec obećao više sredstava za sport

Održana je 11., posljednja sjednica Izvršnog odbora Zajednice sportova Međimurja u 2013. godini, kojoj su prisustvovali i članovi Nadzornog odbora i ovaj put kao veliki ljubitelj sporta međimurski župan Matija Posavec, te predstavnici medija.
Predsjednik Zajednice Mato Kljajić u kratkim je crtama obavijestio prisutne da su u Zajednici sportova unatoč evidentnih poteškoća, prvenstveno financijske prirode, izvršili sve planirano, da je protekla godina bila izuzetno teška ali da su sportaši zahvaljujući podršci velikog broja entuzijasta-volontera, postigli brojne evidentne rezultate u pojedinačnoj i momčadskoj konkurenciji. Zajednicu je „pohodila“ županijska i državna revizija, izvršen je i nadzor sportske inspekcije, sve je prošlo bez većih primjedbi, sve se u Zajednici radi transparentno i javno prema za to određenim i usvojenim kriterijima, posebno se akceptira rad s mladima. Najsportskija smo županija u Hrvatskoj u odnosu na broj stanovnika i registriranih sportaša, veliku pomoć u Zajednici imali su od odgovornih u općinama, gradovima i županiji posebno od strane župana i njegovih zamjenika.
U 2014. godini prema riječima Mate Kljajića u Zajednici se očekuju što se tiče financiranja bolji dani, za sportske rezultate ne treba brinuti, oni će sigurno i dalje biti evidentni. Prisutnima se obratio i međimurski župan Matija Posavec, potvrdio je riječi Mate Kljajića o boljem sutra. Prema njegovim riječima Međimurska županija jedina je u Hrvatskoj u 2014. godini povećala sredstva za sport. Zajednica će raspolagati s 1.200.000 kuna iz županijskog proračuna, Županija pak će imati još 300.000 kuna za financiranje troškova sportskih dvorana, 200.000 kuna za sportske manifestacije i 300.000 kuna za školski sport. Obećao je župan Posavec daljnju pomoć i podršku međimurskom sportu od strane županije, očekuje da će pomoći i sponzori koji za to imaju mogućnosti, očekuje da će i sportaši odraditi kao i do sada sve svoje zadatke i to potvrditi adekvatnim rezultatima. Svim sportašima i sportskim djelatnicima predsjednik Zajednice Mato Kljajić i župan Matija Posavec poželjeli su mnogo uspjeha u Novoj 2014. godini.
Josip Freiler
Snimio Zlatko Premuš

Izvor: 3062