Sport 01.02.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:36.

Zvonimiru Pavlicu red Danice hrvatske s likom Franje Bučara

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić je u četvrtak 28. siječnja u svojem uredu uručio više odlikovanja i priznanja za osobit doprinos u razvoju hrvatske znanosti, medicine, gospodarstva, kulture i umjetnosti, za humanitarni rad, za sportska dostignuća te za razvoj međunarodne suradnje i medijskih sloboda. Istaknuo je da su odlikovanja izraz priznanja i zahvalnosti za njihov osobit doprinos u područjima svojeg djelovanja. Priznanja su različita, rekao je, ali su svima zajednički izvrsni rezultati dobitnika u njihovim strukama, stvaralačkim i umjetničkim područjima, čime su dali golem doprinos duhovnom, materijalnom i društvenom razvoju domovine.
- Vaš doprinos općem dobru pozitivan je primjer za ustrajnost, marljivost, požrtvovnost i pošten rad, - naglasio je predsjednik Mesić. Upozorivši kako smo već duže vrijeme svjedoci činjenice da je “naš javni prostor okupiran isticanjem raznih loših primjera, kao da negativnosti prevladavaju nad primjerima uspjeha i izvrsnosti”, dodao je da postoje ljudi koji su spremni hrabro se uhvatiti u koštac s negativnostima i teškoćama. Oni svoje znanje, talente i rad ugrađuju u opće dobro i napredak u područjima svoga djelovanja, što Hrvatskoj treba možda više nego ikada prije, kazao je.
Redom Danice Hrvatske s likom Franje Bučara odlikovani su zaslužni sportski djelatnici Dušan Antunović, Zdravko Cicvara, Boško Lozica, Zvonimir Pavlic, Nikola Plećaš te posmrtno Vilko Sever. Zvonimir Pavlic je predsjednik Spidvej kluba Unia i trostruki prvak u spidveju u bivšoj Jugoslaviji. Pavlic je svojim tridesetgodišnjim radom u ovom sportu zaslužan za njegovu promociju i napredak spidveja u Hrvatskoj. Izgradivši stadion Milenium u Donjem Kraljevcu, klub je dobio organizaciju najvišeg ranga natjecanja u spidveju – Grand Prix.
U ime odlikovanih predsjedniku Mesiću je zahvalio Miroslav Radman koji je istaknuo da su ta priznanja za rad pravi dar, jer “mi zapravo radimo za svoj užitak i snove, a s vremena na vrijeme naiđe i nešto veliko i korisno”.
(r)

Izvor: 2858