Arhiva 15.07.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:33.

U MEĐIMURSKIM DVORIMA PREDSTAVLJENO SEDAM PROJEKATA U TURIZMU

 

Međimurska županija kroz projekt turističkih potpora već četiri godine potpomaže programe u turizmu na području Međimurja, a o tome kome će uputiti novčanu podršku odlučuje na temelju javnog natječaja.

U četiri godine provedbe projekta turističkih potpora Međimurske županije, uloženo je nešto više od 900 tisuća kuna u 29 različitih turističkih projekata diljem Međimurja. Predstavljanje novih projekata koji uživaju potporu po provedenom natječaju održano je u Lopatincu, u izletištu Međimurski dvori koje vode supružnici Tatjana i Marijan Martinjaš. Na prezentaciji su bili i predsjednik klastera eno - gastro turizma pri UHP-i Igor Auferber, direktorica WIFI Instituta za unapređenje poslovanja Ivanka Springer i voditeljica kulinarskih radionica Karmela Karlović.

 

- Prepoznajući da ulaganjem u turističku infrastrukturu stvaramo nove turističke proizvode i promoviramo županiju kao poželjnu turističku destinaciju, svake se godine održi i prezentacija novih sadržaja kako bi se sve Međimurce, ali i goste upoznalo s novom ponudom na tržištu - istaknuo je župan Matija Posavec.

 

Uz financijsku potporu od 30 tisuća kuna na toj lokaciji su izgrađene tri drvene kućice u kojima će se tijekom cijele godine odvijati etno radionice, a za priliku predstavljanja projekata tkanjem se predstavila Udruga Međimurske roke. KUD Podturen prikazao je obradu lana i obrada drva, Ivan Pergar izradu kalijeve peći, Lovro Pergar rad na lončarskom kolu, a svojom su izvedbom prezentaciju upotpunili mališani iz KUD-a Strahoninec.

 

 

Uz to, iz turističkih potpora 2014. dobili smo ukupno 7 različitih turističkih proizvoda, AdrenalinskI park Accredo centra Zasadbreg, Kušaonu bučinog ulja Bister Domašinec, Kušaonu vina OPG-a Spomenka Bacinger Nedelišće, Kovačnicu i oljaru Biber OPG-a Mirjana Biber Podturen, uređeno dječje igralište, tematske puteve i obnovljenu prešu OPG-a Rajka Dvanajščak Dragoslavec, a nabavljena je i oprema za ispiranje zlata Sladu d.o.o. Donji Vidovec. Svi ti projekti iz županijskog su budžeta potpomognuti s ukupno 250 tisuća kuna.

 

 

 

- Za nas ovo nije novost. Mi već dulje vrijeme razvijamo ovakav projekt kulturnog i etno turizma, bazirajući se na radionicama za djecu, ali i odrasle. Kako smo prepoznali da su na tržištu sve traženiji selektivni vidovi turizma, uključujemo se i u programe EU, kako bi prenosili i sačuvali našu kulturnu baštinu. Međimurje je točka u Hrvatskoj koja se ima itekako čime podičiti što se tiče etno turizma te i u tome ima veliku prednost pred drugim krajevima i zemljama - rekla je Tatjana Martinjaš. (AL)

 

Izvor: 3142