Arhiva 30.12.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:51.

Vatrogasci Malog Mihaljevca dokazali da su spremni za intervenciju

Iako požara nije bilo, prava vatrogasna akcija zbila se u subotu 27. prosinca u Malom Mihaljevcu. U dogovoru s JVP-om Grada Čakovca operater je putem sms poruke javio svim operativnim vatrogascima u Malom Mihaljevcu da će se održati vježba. 12 vatrogasaca kojima je najavljen dan održavanja vježbe, ali ne i točno vrijeme, u kratkom se vremenu okupilo kod Vatrogasnog doma. 

 

U manje od minute obukli su zaštitna odjela i stavili opremu te je vježba mogla početi. Prvi dio zadatka bio je prikazati kako reagirati od trenutka dojave do izlaza na intervenciju, u drugom djelu vatrogasci izlaze na teren i uklanjaju stablo s ceste, a u trećem su morali ispumpati bunar s visoko tlačnom pumpom te podrum s muljnom pumpom. Posljednji i najnapetiji dio ove zanimljive vježbe bio je gašenje požara. Uključivši zvučne i svjetleće signale na vatrogasnom vozilu vatrogasci su krenuli na mjesto požara, spojili se na hidrantsku mrežu i brzo ugasili plamen. 


Danas su ovakve nenajavljene i iznenadne vježbe kad članovi DVD-a i mještani nisu unaprijed obaviješteni rijetkost, stoga je ovo bila gotovo pa jedinstvena prilika za vidjeti simulaciju prave vatrogasne akcije. Predsjednik DVD-a Damir Novak koji je nadgledao vježbu pohvalio je zalaganje vatrogasaca dok je zapovjednik Renato Novak zahvalivši sponzorima ponosno zaključio kako je vježba bila uspješna izvedena. DVD Mali Mihaljevec mještanima je pokazao kako reagirati kad dođe do stvarne potrebe za intervencijom a dečki su svojom brzinom, snalažljivošću i spretnošću dokazali da zasluženo nose titulu vatrogasaca.

 

Fotografije vatrogasne intervencije pogledajte OVDJE

Izvor: 3062