Gradovi i općine 25.12.2016. 08:40. Zadnja izmjena: 12.01.2017. 13:46.

Dar obitelj za Božić

Adventska akcija Caritasa župe sv. Nikole Čakovec

I ovog adventa u župi sv. Nikole biskupa u Čakovcu održana je po višegodišnjoj tradiciji akcija župnog Caritasa „Dar obitelj za Božić“. Članovi Caritasa, Čakovečke župe sv. Nikole biskupa odlučili su da daruju najpotrebitije obitelji u Čakovcu u ovo Adventsko vrijeme, kada svako srce dršće nekim djetinjim veseljem u očekivanju skorih božićnih radosti.

Cilj adventske akcije bio je prikupiti hranu s duljim rokom trajanja te higijenske potrepštine. Hrana se prikupljala u prostorijama Caritasa te u Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec, Graditeljskoj školi, Tehničkoj školi, Gimnaziji Josipa Slavenskog, I. osnovnoj i III. osnovnoj školi Čakovec. Akciji su se također priključile tvrtke Marodi d.o.o. Nedelišće, Perutnina Ptuj-Pipo d.o.o. Čakovec, Dodlek-agro d.o.o. Belica, Ragusa d.o.o. Čakovec, Hrvatski crveni križ – gradsko društvo crvenoga križa Čakovec, Čakovečki mlinovi d.d. i Poljoprivredni proizvođač Zlatko Vinković iz Belice donacijom svojih proizvoda.

U utorak 13. prosinca u jutarnjim satima, okupili su se svi članovi Caritasa te sortirali prikupljenu hranu i pripremili 120 paketa. Istog dana paketi s hranom, vreća krumpira, vreća luka i sanduk mandarina podijeljeni su obiteljima. Podijeljenim paketima ali i razgovorom, predbožićno vrijeme iščekivanja rođenja spasitelja učinili su vedrijim i optimističnijim.

Izvor: Ina Varga Podvezanec