Gradovi i općine 01.04.2018. 08:26. Zadnja izmjena: 01.04.2018. 08:26.

Sretan Uskrs

Čestitka župana Matije Posavca: Vjera, strpljenje i nada donose čudo u naše živote!

Stigli smo u razdoblje godine koje nam donosi slavlje jednog od najvećih trenutka poimanja svijeta oko nas. Trenutka u kojem su vjera, strpljenje i nada dokazano ključ koji otvara svaka vrata i donosi čudo u naše živote. Čudo koje dokazuje pobjedu života nad smrću i jačinu vjere, donosi nam Isus svojim uskrsnućem. Ovim vam putem želim čestitati jedan od najvećih blagdana svih nas kršćana, Uskrs, i poželjeti da ga provedete u krugu svojih najmilijih, svoje obitelji i prijatelja, puni zahvalnosti i ljubavi.

U današnje vrijeme često nam nedostaje tih osjećaja koji su temelj zajedničkog života i djelovanja, koji nas zbližavaju i drže na okupu. Nadam se da su svi pronašli nešto ili nekoga na čemu mogu biti zahvalni, ali i dovoljno ljubavi tijekom 40 dana korizme, i da ispunjeni pravim vrijednostima i unutarnjim mirom dočekujete Kristovo uskrsnuće.

Isus je u mnogočemu naš učitelj, a u njegovoj lekciji, poruci, njegovom prisustvom u našem svakodnevnom životu, ali i djelima koja za njega govore, moramo naći snagu za zajedničko stvaranje boljeg okruženja danas, ali i sretnije zajednice sutra za našu djecu.

Uskrs kao simbol snage, nade i novog početka, nit je vodilja sviju nas, pa želim da i te nedjelje budete obogaćeni ljubavlju, mudrošću i jačinom svoje vjere, kada sjednete za blagdanski stol ili jedni uz druge na misnom slavlju.

Svim kršćanskim vjernicama i vjernicima, u ime Međimurske županije i svoje osobno, želim sretan i blagoslovljen Uskrs! Želim vam da ove dane provedete ispunjeni ljubavlju i mirom, u krugu obitelji i prijatelja.

Župan Matija Posavec