Gradovi i općine 26.04.2019. 12:17. Zadnja izmjena: 26.04.2019. 12:24.

Coolijada

Dani maturanata: Počinju u petak, 17. svibnja, završavaju mimohodom u srijedu, 22. svibnja

Ovogodišnju Coolijadu, program koji se održava povodom posljednjih dana srednjoškolskog obrazovanja maturanata, predstavili su u četvrtak, 25. travnja načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač,  pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Blaženka Novak u ime Međimurske županije, ravnatelj Tehničke škole Čakovec Dražen Blažeka u ime ovogodišnje škole koordinatora aktivnosti vezanih uz Dane maturanata i djelatnik PU međimurske Mladen Zadravec. - Vjerujem da ćemo i ove godine, kao i zadnjih desetak, postići cilj Coolijade, a to je da na kraju, kada ona završi, razgovaramo o tome kako je bilo svečano, kakve su bile nagrade i kako su se svi skupa lijepo i dobro zabavili, a da će problemi biti u drugom planu. Nadam se da neće biti narušavanja reda i mira, razbijenih koševa za smeće i klupa u parku, alkoholiziranih i drogiranih mladih, tučnjava i svađa. Želimo da sve prođe u pozitivnom raspoloženju, napomenuo je načelnik PU međimurske Sokač.

Popularna  Coolijada počinje u petak, 17. svibnja, kada maturanti odijevaju svoje odore, a završava u srijedu, 22. svibnja kada će u 15 sati biti okupljanje maturanata ispred Ekonomske i trgovačke škole, formiranje povorke i mimohod centrom grada Čakovca.

U listu Međimurje u ponedjeljak, 29. travnja donosimo prvi kupon za glasanje za najmaturanta i najmaturanticu. Potrebno je izrezati kupon, zaokružiti redni broj kandidata i ubaciti ga u glasačku kutiju u jednoj od srednjih škola u Međimurju. Kao i prethodnih godina, najbolji maturanti i njihovi razredi bit će nagrađeni vrijednim nagradama, a birat će se i najrazred. Kriteriji za izbor najuspješnijeg razreda je uzorno ponašanje pojedinaca i kolektiva, odnosno cijelog razreda, za vrijeme trajanja akcije, kao i izgled, te kreativnost u izradi maturantskih odora.