Gradovi i općine 19.06.2016. 11:38. Zadnja izmjena: 19.06.2016. 11:43.

Općina Kotoriba

Dani šibe i ribe su iza nas, kakvi su rezultati?

U Općini Kotoriba izvršena je analiza ovogodišnje manifestacije Dani šibe i ribe..Odnosila se na organizacijski i financijski dio događanja. Za jedno i drugo su izrečene pohvalne ocjene. To je rečeno i za organizaciju zabavnog programa gdje se najvećim dobitkom smatra nastup estradne zvijezde Dražena Zečića.

Rečeno je kako je prvi dan manifestacije, tzv. Ribijada, bio još jedan dokaz koliko ljudi vole riblje specijalitete pa je toga dana ispod šatora, gdje su se oni pripremali, prošlo više stotina ljubitelja ribe.

U tom dijelu je pun pogodak bila i morska riba koja se sljubila s murskom pa su se na vrućim pladnjevima za pripravu, a kasnije u tanjurima, našle obje vrste. Za 75 kilograma srdela iz Jadrana pobrinuli su se gosti, članovi KUD-a "Kralj Tomislav" iz Biograda na Moru.

"Još uvijek učimo na detaljima, a želja nam je manifestaciju dovesti do savršenstva", rekao je općinski načelnik Ljubomir Grgec izrazivši radost zbog dolaska brojnih organiziranih skupina.

Jedna od njih je i iz slovenske Hotize gdje se održava slična manifestacija. Ona će se ove godine održati 16. I 17 srpnja u toj slovenskoj sredini kamo će kotoripsko izaslanstvo po nove ideje.