Gradovi i općine 13.11.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:31.

Dodijeljena općinska priznanja

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom Dana Općine Sveti martin na Muri dodijeljena javna općinska priznanja  pojedincima  i udrugama koji su svojim radom doprinjeli razvoju i ugledu zajednice. 

Zahvalnice su ove godine dobili voćar Mladen Dobranić iz Brezovca, Mira Perčić iz Žabnika, Zlatko Kraljić iz Svetog Martina na Muri i Likovna Republika za područje kulture te Ivan Kralj za razvoj vatrogastva. Zahvalnica je pripala i ugostiteljskom objektu Potrti kotač iz Jurovčaka.

Na svečanoj sjednici koju je vodio predsjednik Općinskog vijeća Dražen Crnčec, a svojim pjevačkim umijećem uljepšao Dominik Padarić, i na koju su se uz načelnike okolnih općina odazvali predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak i zamjenik župana Zoran Vidović, govorili su načelnik Općine Franjo Makovec i međimurski župan Matija Posavec. Općina je istaknuta kao sredina u kojoj su razvoj gospodarstva i turizma postali primjer ostatku Međimurja, ali i Hrvatske. Kao jedan od problema istaknuta je loša demografska slika općine. Za vrijeme sjednice, na Trgu svetog Martina, građani su uživali u degustaciji vina, pečenim guskama i kestenima.
(vt)

 

Izvor: 3159