Gradovi i općine 12.04.2017. 23:25. Zadnja izmjena: 12.04.2017. 23:29.

Sveti Juraj na Bregu

Frkanovec: Dokumenti za društveni dom su krivotvoreni?

Na zahtjev vijećnika Željka Medveda (HNS) na dnevni red posljednje sjednice Općinskog vijeća Svetog Jurja na Bregu, održane u četvrtak, 30. ožujka, uvrštena je točka vezana uz rekonstrukciju društvenog doma u Frkanovcu. Medved je zatražio da načelnik Anđelko Nagrajsalović vijećnike i javnost upozna s tijekom dogradnje i obavljenim radovima jer je, kako navodi, prilikom izvođenja došlo do niza nepravilnosti (postavljene bakrene umjesto pocinčanih cijevi, sanitarije i vrata nisu prema troškovniku, problem s krovištem, nesanirane susjedne parcele, itd.) koje do dana današnjeg nisu uklonjene. Žustro se obrušio na načelnika A. Nagrajsalovića, pritom pokazujući dokumentaciju:

- Građevinski dnevnik i svi dokumenti su krivotvoreni. Datumi se ne poklapaju. Cijelo vrijeme ste nam lagali. Radovi su još uvijek bili u tijeku, a u dokumentima piše da su završili. Rečeno je da se računi neće platiti dok se sve ne popravi, a sve je već odavno plaćeno, uzrujano je istaknuo Medved, apelirajući da odgovorni moraju odgovarati, a nedostaci biti uklonjeni. Na njegove napade odgovorio je A. Nagrajsalović iznijevši kronologiju događaja te objasnivši na što je utrošeno 150 tisuća kuna dobivenih od Ministarstva kulture i još dodatnih oko 100 tisuća kuna općinskih sredstava.

- Općina je investitor, a nadležna tijela su vršila nadzor i izdala rješenje. Napravljen je i pregled s mjesnim odborom i u zapisnik su upisani nedostaci. Ako oni još uvijek postoje, nije kasno da se prijave. Sve se može popraviti, ali realnije bi bilo da razgovaramo s mjesnim odborom, a ne općinskim vijećnikom, odvratio je A. Nagrajsalović te dodao da članovi mjesnog odbora nisu pokazali inicijativu i interes ni tijekom izvođenja radova, a ni kasnije, prilikom popravljanja nedostataka.