Gradovi i općine 17.08.2016. 10:24. Zadnja izmjena: 17.08.2016. 10:32.

Proslava

Kulturnim, sportskim i zabavnim programom obilježen Dan Macinca

U organizaciji Vijeća Mjesnog odbora Macinec prigodnim programom pred svetkovinu Velike Gospe 15. kolovoza, u nedjelju je obilježen Dan Macinca. Svečanost je započela mimohodom kroz Macinec do mjesnog Društvenog doma, gdje je tijekom dana održan bogati kulturni, sportski i zabavni program.

Okupljene je na početku pozdravio domaćin, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Macinec Ivan Krištofić koji je posebno pohvalio suradnju s općinskim vlastima, ali i županom kojem je i najavio projekt obnove Društvenog doma.  „Macinec je posljednjih nekoliko godina bio veliko gradilište, a rezultate svega toga danas vidimo. Tako ćemo dobiti 11.000 m2 novog asfalta, svi će mještani imati besplatan priključak na kanalizacijski sustav, a Macinec dobiva vizuru prelijepog, uređenog malog mjesta, kakvo i zaslužuje“, istaknuo je načelnik Nedelišća Darko Dania.

Proslavi je prisustvovao Matija Posavec koji je istaknuo kako je u Macincu uvijek posebna atmosfera, ali ujedno i primijetio kako je ove godine još pozitivnija. Pozdravio je sve prisutne i pozvao ih na izložbu koju je organiziralo Društvo žena Macinec, s temom „Zdravlje iz prirode“. Među uzvanicima našli su se ujedno i Anton Balažek, župan Općine Lendava iz susjedne Slovenije, te načelnik Općine Strahoninec Franjo Lehkec. Uz sveprisutne žene Macinca, koje su oduševile pjesmom zbora i zabavnim skečom svojih glumica Štefice Oreški i Nevenke Bratković, ove su godine svojim nastupima ponovo oduševile mnoge udruge iz mjesta, ali i općine, te okolnih prijateljskih općina.

Okupljene su uveseljavale članice Pjevačkog zbora Strahoninec s voditeljem prof. Goranom Šafarićem, članovi Puhačkog orkestra Nedelišće, KUU Seljačka sloga Nedelišće, flautistica Ema Dania, Mažoretkinje Općine Nedelišće, Udruga Creative uz manekenke iz Macinca, kao i solistica Saša Velicki. Ujedno su članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Macinec izveli pokaznu vježbu, dok su posebnu pozornost svojim predstavljanjem privukla djeca Macinca.