Gradovi i općine 30.12.2019. 08:10. Zadnja izmjena: 30.12.2019. 09:26.

Povećati kvalitetu usluge

Marina u Prelogu vapi za uređenjem

- Privukli smo ljude na marinu, ali želimo li ih zadržati moramo povećati kvalitetu usluge i ponuditi što više kvalitetnih sadržaja, poručio je na sjednici preloškog Gradskog vijeća HNS-ov vijećnik Dražen Novak.

Predložio je stoga da se polovina sredstva od rente HEP-a za 2020. godinu, koja ukupno iznosi oko milijun kuna, uloži u okoliš marine i ugostiteljski objekt, i da se za taj posao angažiraju projektanti.

Gradonačelnik Ljubomir Kolarek Novaku je odgovorio da se novac od rente trenutno ulaže u postavljanje i zamjenu suvremene rasvjete na području Preloga, što bi iduće godine trebalo biti dovršeno. - Slažem se da 50 posto novca uložimo u marinu, ali još uvijek nam ostaje problem koji se javlja uvijek kad želimo nešto napraviti: HEP kaže ne može. Tu se vode velike borbe da se turizam podigne na višu razinu, naglasio je Kolarek.

No, dio novca možda će uskoro stići iz prekograničnog europskog projekta s Mađarskom, za koji se još čekaju rezultati, a kojim bi se u uređenje desne strane jezera uložilo oko 600 tisuća eura. - Moramo biti iskreni, još uvijek nemamo viziju što napraviti s prostorom gdje je danas letjelište, jer je prostor fantastičan ali je hendikep što je dubina Drave odmah 5 metara i nije prikladno za kupalište. Ali, korak po korak, zaključio je, dodavši kako Prelog gospodarski raste po inerciji, ali turistički se za svaki iskorak mora dobro zapeti.