Gradovi i općine 29.04.2016. 13:05. Zadnja izmjena: 29.04.2016. 14:30.

VIDEO

Na svoj rođendan Međimurje posjetila predsjednica Kolinda Grabar Kitarović

Međimursku županiju u petak je, na svoj rođendan, a uoči subotnjeg Dana Županije posjetila predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović. Predsjednica je u pratnji najviših županijskih dužnosnika prošetala središtem Čakovca zadržavši se u kraćem razgovoru s građanina, razgledala Stari grad te položila vijenac kod Spomen zida poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata. Zatim se uputila u županijsku zgradu na radni sastanak sa županom Matijom Posavcem i njegovim suradnicima. U izjavi za novinare nakon sastanka, Posavec je uvodno izrazio zadovoljstvo što je predsjednica naš kraj posjetila upravo na svoj rođendan te praktički na dan kad i Županija slavi svoj rođendan.

"Danas se puno govori o reformama, međutim mi smo svoje reforme javnog sektora počeli odmah nakon lokalnih izbora 2013. godine. Maksimalno smo racionalizirali sve što se dalo, mjerili učinak svakog poduzeća i ustanove, promijenili ono što je trebalo. U Međimurskoj županiji nema ideologije, strančarenja, ni preispitivanja gdje je tko bio 1941. ili 1971. godine. Radimo posao i itekako smo opravdali postojanje županije kao institucije i kao regije te pokazali da teritorijalni preustroj u ovom trenutku Hrvatskoj nije potreban ako se učinkovito, racionalno, odgovorno i transparentno upravlja javnim novcem", kazao je o temama sastanka župan Posavec.

"Ovo je Županija bogate povijesti, ali prije svega okrenuta budućnosti. Oduševljena sam činjenicom da ste uspjeli racionalizirati sustav uprave, ali i da u vašem timu imate predstavnike svih glavnih političkih stranaka. Dakle, ovo je  Hrvatska u malom koja pokazuje kako dobro možemo svi zajedno funkcionirati kad ideološke razlike ostavimo postrani i bavimo se egzistencijalnim i razvojnim pitanjima i kad su nam ciljevi isti. Međimurska županija je najmanja i najgušće naseljena, ali pokazuje kako dobro funkcionira i kako se dobro mogu voditi ne samo razvojni projekte već i kako iskorištavati sredstva iz Europske unije i raditi na tome da mladi ostaju ovdje. Općenito je zabluda da županije previše troše. Racionalizacijom njihova rada može se pokazati da su one vrlo funkcionalne.  Drago mi je vidjeti da se radi, da je napredak tu, da postoji volja, želja, vizija i strateško vodstvo i na tome čestitam županu i cijelom njegovom timu", poručila je predsjednica Grabar Kitarović.

Kolinda Grabar Kitarović je uživala u pjesmi Međimurje kak si lepo zeleno koju su izvele članice pjevačkog zbora Udruge umirovljenika Čakovec.

Ostala današanja događanja pogledajte ovdje.