Gradovi i općine 01.09.2018. 15:08. Zadnja izmjena: 01.09.2018. 15:10.

Križovec

Obnova društvenog doma u Križovcu: I limarija, ne samo krov

Operativci tvrtke Tekeli projekt – inženjering u kratkom su vremenu obnovili krovište društvenog doma u Križovcu, za što je iz kase Grada Mursko Središća izdvojeno 146.000 kuna.

No, kako je limarija na krovištu također podlegla testu vremena, "u hodu" je odlučeno da će se još nešto novaca izdvojiti da se na zgradi zamijeni i dotrajale oluke, kad je već objekt u skeli i pristupačan za rad.

Josip Frančić iz Križovca, koji je u svom mjestu angažiran za "sve što treba" kroz sustav javnih radova, na gradilištu je svaki dan, s posebnom zadaćom:

- Znate kak' je kad majstori odu s gradilišta. Mora se počistiti i držati red. I ja se za to brigam, a dobro je da se sad odlučilo zamijeniti i limariju na domu, pa rekli smo gradonačelniku – kakva bude to slika: novi krov i stari hrđavi žlebi... Pametno da se sad to odmah isto napravi, a čujem da se druge godine ide dalje, na fasadu...

U pravu je Josip, druge se godine – prema riječima gradonačelnika Dražena Srpaka – planira nastavak obnove doma, izdan je već i nalog da se naruči izrada glavnog projekta kompletne obnove, a u proračunu za 2019. godinu planirat će se i potrebna sredstva za jednu od sljedećih faza obnove.